Megablunder helpt Napoli op weg; Insigne in tranen na doelpunt

De wedstrijd kende een levendig begin met kansen over en weer. Mariano Andújar tikte een vrije trap van Djamel Mesbah over de lat en na zeven minuten zeilde een volley van Gonzalo Higuaín net naast de kruising van het doel van Sampdoria. De bezoekers vonden als eerste de weg naar het doel: Raúl Albiol versloeg na een voorzet van Eder zijn eigen doelman. De thuisploeg zette vervolgens de jacht in op de gelijkmaker en vond die na 31 minuten: Emiliano Viviano liet een schot van Manolo Gabbiadini door zijn benen rollen en kon wel door de grond zakken. Drie minuten later werd het zelfs 2-1: Higuaín pikte de bal op na een hakje van Gabbiadini en vond de verre hoek.

Twee minuten na rust gooide Insigne het duel op slot: hij onderschepte een pass van Sampdoria, dribbelde naar binnen en vond met een fraai schot de verre hoek. Het was voor de Italiaans international zijn eerste treffer sinds 5 oktober 2014 en hij liet de tranen dan ook de vrije loop. Sampdoria wist dat het een verloren wedstrijd speelde en het duel bloedde dan ook dood. Samp liep zelfs nog tegen een vierde tegentreffer aan. Marek Hamsik versierde een strafschop en Higuaín trapte binnen: 4-1. Luis Muriel bepaalde de eindstand op 4-2. Het team van Rafael Benítez boekte zodoende zijn derde Serie A-zege op rij. Jonathan de Guzmán was geblesseerd en deed dus niet mee.