Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Megatalent krijgt advies uit Heerenveen: 'Kies voor Nederland'

Laatste update:

De achttienjarige Thorsby zelf trok van Stabaek naar sc Heerenveen. "Ik ben bevooroordeeld, maar de Nederlandse competitie is een uitstekende tussenstap voor jonge spelers", zegt hij tegen TV2. "Het is een stap omhoog vanuit de Noorse competitie, maar de stap is niet zo groot dat het onmogelijk is om speelminuten te krijgen. Vanuit de grote competities wordt er naar Nederland gekeken, omdat er altijd nieuw talent komt bovendrijven. De competitie is ook goed voor een type als Ödegaard."

Thorsby zelf kon ook naar een grotere competitie; zo werd er vanuit Duitsland aan zijn mouw getrokken. "Maar ik wilde niet per se naar een grotere competitie dan de Nederlandse Eredvisie. Ik wilde speelminuten, dus kon ik niet naar een hoger niveau dan waar ik nu op zit. Vooralsnog blijkt het de juiste keuze te zijn geweest. Het probleem bij clubs als Real Madrid en Barcelona is dat het voor jonge spelers enorm lastig is om door te breken."

"Dat geldt niet alleen voor Ödegaard, maar dat geldt voor alle jonge spelers", gaat Thorsby verder. "Ik krijg hier ieder weekeinde weer een soort examen, om te zien hoe ik ervoor sta op dit niveau. Wij trainen veel en spelen een wedstrijd per week. In Spanje speel je veel wedstrijden, maar train je minder. Dan ben je drukker met op de bank zitten dan met voetballen."

Martin Ödegaard moet voor de Eredivisie kiezen

Meer nieuws

Barca-aankoop is zwaar ontevreden over trainer Xavi en hint op zomers vertrek
0
Gaat Ajax man met veruit hoogste gemiddelde verkopen? 'Er is twijfel'
10
In mei nog een buitenlandse wedstrijd bezoeken? Bekijk de ticketshop!
0
Kenneth Perez is niet tevreden over smaakmaker ondanks 14 assists dit seizoen
13
Ochtendbladen zijn unaniem over 'grote architect' achter landstitel van PSV
18
Volendam-captain Mirani gaat door het stof na misplaatste uitspraak over Vitesse
14

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties