Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Melwood, schatkamer vol talent

Laatste update:

Voor 1,7 miljoen pond kreeg Liverpool afgelopen april de handtekening van Jonjo Shelvey. Deze Shelvey heeft bij zijn vorige club Charlton Athletic alle records gebroken en speelde zich al gauw in de basis, nog voor dat hij zijn achttiende verjaardag vierde. Opvallend is zijn ziekte die hem op zeer jonge leeftijd al de haren uit deed vallen. Op Anfield gaan al geluiden dat hij de beste jeugdspeler is sinds Steven Gerrard die de club vertegenwoordigt. De aanvallende middenvelder is zeer creatief en zal naar mijn visie binnen een paar jaar een basisspeler bij de club zijn. Jonjo Shelvey is tevens Engels jeugdinternational onder de zeventien jaar oud.

Ik voorspel hem een grote toekomst bij de club. Steven Gerrard kan niet eeuwig mee, over vier, vijf jaar zal hij 'op' zijn. De in 1992 geboren middenvelder zal in de tussentijd klaargestoomd worden op Melwood, om dan de voetballende kwaliteiten van Gerrard grotendeels over te kunnen nemen. De geboren Londenaar zal nooit de status van legende Gerrard krijgen, maar als hij zijn tackle nog een stukje verbetert en zich goed doorontwikkelt zal Anfield hem over een paar jaar zeker in de harten sluiten. Jonjo Shelvey is de best mogelijke vervanger voor de onvervangbare Gerrard.

De tweede jonge aanwinst van Liverpool wordt ook vergeleken met een legendarische Liverpudlian, namelijk Alan Hansen. Ik heb het over de vorig seizoen bij de Glasgow Rangers doorgebroken centrumverdediger Danny Wilson. De club pikte hem voor twee miljoen pond op bij de Schotten en deze som kan tot vijf miljoen pond oplopen, zo is contractueel vastgelegd. Deze speler is volgens velen het grootste talent van Schotland, wat beaamd kan worden door degenen die zijn erelijst na één seizoen profvoetbal als basisspeler zien. Voor zijn leeftijd van achttien jaar is zijn cv meer dan indrukwekkend: alledrie de nationale prijzen, uitroeping tot Talent van het Jaar in Schotland. Tevens is hij aanvoerder van de Schotse ploeg tot negentien jaar en is hij de jongste speler van 'The Gers' die ooit de Champions League als toneel had.

Ook van deze nieuweling ben ik onder de indruk. De vergelijking met Alan Hansen is voor mij, na het zien van beelden van beide heren, wel te begrijpen. Niet alleen zijn ze beide Schots en precies even lang en hebben ze jong al de oversteek naar Engeland gemaakt. Ook zijn beide spelers vrij zuiver maar toch zeer sterk in de tackle en zullen ze veel kopduels winnen. Mijn voorspelling is dat de in Livingston geboren jongeling zich binnen drie jaar onmisbaar maakt in het hart van de defensie van 'The Reds.' Met zijn duelkracht, lengte, snelheid en tackle bezit hij alles wat een moderne centrumverdediger moet bezitten.

De derde persoon die uitlichting verdient is Daniel Ayala. De ruim 1.90 lange Spanjaard, op te stellen als centrale verdediger of linksback, is voor volgers van Liverpool geen onbekende meer. Als liefhebber vind ik hem wel lijken op Sami Hyppia in zijn beste dagen. Een soort kapitein waar je op kan vertrouwen, de Engelsen noemen het 'a rock at the back.' Hij straalt nu al dezelfde rust uit en heeft dezelfde duelkracht als de Finse reus. Op Melwood staat hij zeer hoog aangeschreven, men dicht de ex-speler van Sevilla een grote toekomst toe.

Zelf heb, beter gezegd, had ik m'n twijfels. Als hij daadwerkelijk zo getalenteerd is, waarom is hij dan al bijna twintig en nog onbekend? Waarom speelt hij niet voor Spaanse jeugdelftallen? Maar wie deze speler zijn debuut zag maken, afgelopen augustus tegen Burnley, kan maar één ding concluderen: deze speler gaat een grote toekomst tegemoet, misschien wel groter dan zijn Argentijnse naamgenoot...

Het vierde en voorlopig laatste Pareltje van Melwood dat ik met jullie ga delen is Daniel Pacheco. In potentie misschien wel de beste speler van de hele jeugdopleiding en voor zowel mannen als vrouwen een genot om naar te kijken. Hij kwam in de zomer van 2007 over van Barcelona, en in wat hij me heeft laten zien deed hij me denken aan Francesco Totti, maar Pacheco is denk ik te bescheiden om een boegbeeld als Totti te gaan worden. De aanvallende middenvelder c.q. spits is gezegend met een goede afwerking gekoppeld aan een fabuleuze techniek. De hele club mag op hem vertrouwen om een van de beste spelers van Engeland en de wereld te gaan worden. Hij onderstreepte zijn talent al eens door een jeugdtitel met Liverpool te halen en afgelopen zomer heeft hij heel Europa versteld doen staan op het continentale kampioenschap tot negentien jaar. Pacheco nam z'n team bij de hand en strandde met zijn Spanje pas in de finale. Hij nam en passant de Gouden Schoen als topscorer van het toernooi mee naar Anfield.

Ik denk dat deze bagage hem nog sterker doet terugkeren aan boord van Liverpool. Ik verwacht veel, heel veel van de negentienjarige Spaanse wonderboy. Eerlijk gezegd zie ik hem deze lofzangen dit seizoen, of anders uiterlijk het volgende seizoen waarmaken. Ik denk dat hij een schaduwspits wordt waarvan geen enkele verdediger een idee heeft hoe hem te bestrijken. Je mag het voorbarig noemen, maar ik weet het zeker: Daniel Pacheco wordt een wereldster.

Arsenal mag de naam hebben, Manchester United mag landskampioen van de beloften zijn, Liverpool heeft minstens zoveel pareltjes. Shelvey, Wilson, Ayala en Pacheco gaan over een paar jaar het hart vormen van een succesvol tijdperk op Anfield Road. Roy Hodgson mag in zijn handen wrijven met zoveel klaterend goud, zoveel ruwe diamantjes. Een betere slijper dan Hodgson is niet denkbaar, dit worden vier wereldsterren. Zeker weten.

Meer nieuws

Journalist doet opmerkelijke bewering: 'Marino Pusic kleineerde Mats Wieffer'
6
'Barcelona denkt aan Nederlander in zoektocht naar aanvallende middenvelder'
6
Kassa Feyenoord en PSV rinkelt: alles wat je moet weten van het nieuwe CL-format
15
'Ajax kijkt rond in LaLiga en hoopt op komst van Williot Swedberg'
11
In mei nog een buitenlandse wedstrijd bezoeken? Bekijk de ticketshop!
0
Ten Hag onthult welke spits hij vorige zomer naar Manchester United wilde halen
14

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties