Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Memphis Depay en Jeremie Frimpong maken grote indruk op Van Hanegem: 'Al komt hij met een helm het veld op'

Laatste update:

Van Hanegem bekeek de wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Canada en zag met Frimpong en Memphis twee absolute uitblinkers. Frimpong gaf afgelopen donderdag een perfecte voorzet op Memphis, die zo van dichtbij voor de openingstreffer zorgde. De wingback van Bayer Leverkusen scoorde even later zelf ook in het duel dat Oranje uiteindelijk met 4-0 won.

"Bij Canada hadden ze één goede speler, Alphonso Davies van Bayern München", vindt Van Hanegem. "Die zag je donderdag in De Kuip denken na een paar keer te zijn opgekomen. Die Frimpong reageerde voortdurend en legde het gevaar Davies aan banden."

"En aanvallend was hij ook nog erg dreigend. Als tegenstander weet je dan: was het maar snel afgelopen vandaag, want dit wordt niets. Wat mij ook beviel aan Frimpong: hij ging geen onmogelijke acties aan. Als de mogelijkheid er niet lag, ging de bal terug. Hij dacht aan het team en niet aan zichzelf."

"En dat straalde er bij Memphis Depay ook vanaf", verlegt Van Hanegem de focus naar de transfervrije spits van Oranje. "Ik vond hem goed spelen. Ja, hij leek opeens op Björn Borg met die zweetband, maar dat interesseert mij helemaal niets. Al komt hij met een helm het veld op, dat moet die gozer zelf weten", doelt Van Hanegem op de veelbesproken zweetband die Memphis droeg tegen Canada.

"Wat maakt dat nou uit? Hij maakte een doelpunt, zette de tegenvallende Brian Brobbey alleen voor de keeper en was niet op jacht naar persoonlijk succes. Dat gevoel had ik in het verleden weleens. Dat het om dat ene doelpuntje voor hem ging. Of dat ene trucje. Of dat hij wilde laten zien hoe sterk hij wel niet was in een lijf-aan-lijf-gevecht. Dat was nu allemaal niet het geval."

Verbruggen


Over Bart Verbruggen is Van Hanegem minder zeker, simpelweg omdat de nummer één onder de lat weinig te doen kreeg. "Iedereen is opeens lovend over hem en ik hoop dat ze gelijk hebben hoor, maar ik denk weleens: maak hem nou niet nu al te groot."

"Als hij er tegen Polen eentje uit zijn knuisten laat vallen, dán wil ik het zien. Hoe sterk ben je dan als keeper? Keepen bij Brighton, waarin hij vaak wissel was, en die paar interlands tot op heden zeggen mij niet veel. Het echte werk gaat nu pas beginnen." Het echte werk begint voor Oranje over precies een week, wanneer Polen de eerste tegenstander is op het EK.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

Ten Hag geeft aan op welke posities hij nog versterkingen wil bij Man United
0
Chelsea-ster eerlijk over mogelijke problemen in kleedkamer met Enzo Fernández
0
Vriend van Monica Geuze, James Lawrence, is dicht bij stap naar Eredivisie
16
'Europese grootmacht wil deal van Matthijs de Ligt met Manchester United kapen'
79
Dit zijn alle 39 dispensatiespelers die deelnemen aan de Olympische Spelen
8
'Feyenoord gaat volgende speler uit Zuid-Amerika naar De Kuip halen'
15

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties