Mertens laat Napoli winnen, Juventus haalt uit, Kaká maakt wereldgoal

Juventus - Catania 4-0
Het team van Antonio Conte legde in de eerste helft de basis voor de ruime overwinning op de bezoekers uit Sicilië. De eerste kansen voor Juventus waren voor Carlos Tévez en Fernando Llorente en uiteindelijk viel de 1-0 op enigszins gelukkige wijze. Een inzet van Arturo Vidal werd door Tiberio Guarente en Alexis Rolin van richting veranderd en zette Mariano Andujar op het verkeerde been: 1-0. Na ruim een half uur spelen verscheen ook Andrea Pirlo op het scorebord, dankzij zijn handelsmerk. De vrije trap van de technicus was te machtig voor Andujar: 2-0. Tévez had op slag van rust voor de 3-0 kunnen zorgen, maar het schot van de Argentijn ging recht in de handen van de keeper.

Na de onderbreking lieten Gonzalo Bergessio en Bruno Petkovic na om al snel voor de aansluitingstreffer te zorgen. Aan de andere kant van het veld schoot Claudio Marchisio op de paal. Tévez pikte uiteindelijk toch zijn doelpunt mee en zette de 3-0 op het scorebord. Leonardo Bonucci bepaalde de einstand in Turijn: 4-0. De verdediger was trefzeker na een goed opgezette hoekschop van invaller Sebastian Giovinco. Guarente kreeg in de slotfase een tweede gele kaart.

Fiorentina - Napoli 1-2
De thuisploeg domineerde in de eerste minuten, maar na twaalf minuten nam Napoli de leiding. Na goed voorbereidend werk van Goran Pandev en Gonzalo Higuain zorgde José Maria Callejón met een diagonale volley voor de 0-1. Mertens was daarna met een vrije trap dicht bij de 0-2. Neto kon echter redding brengen. Na een klein half uur spelen verzilverde Giuseppe Rossi een penalty, na een charge op Stevan Savic. Napoli had daarna geluk dat het aluminium de inzet van Juan Cuadrado in de weg stond. Mertens bepaalde de ruststand echter op 1-2. De Belg liet zich niet van de bal afzetten en schoot het leer met precisie achter doelman Neto. Het was zijn eerste goal voor Napoli.

Na de onderbreking slaagde het team van Rafael Benítez erin om de voorsprong niet meer weg te geven. Fiorentina liet zich echter niet onbetuigd. Rossi en Cuadrado zochten tevergeefs naar een strafschop en Reina moest in actie komen om een heerlijke inzet van Rossi uit zijn doel te ranselen. Christian Maggio kreeg tien minuten voor tijd zijn tweede gele kaart, maar Napoli hield stand. In de slotfase was Fiorentina woedend op de arbiter na een gele kaart voor Cuadrado. Hij incasseerde duidelijk een trap van Gökhan Inler, maar kreeg geel voor het simuleren van een overtreding.

AC Milan - Lazio 1-1
Lazio oogde in het eerste bedrijf zeer solide en dat zorgde ervoor dat Milan zich geen raad wist. De start van de thuisploeg was wel goed. Vroege pogingen van Mario Balotelli en Kaká leverden echter niets op. De Braziliaan kreeg daarna nog een mogelijkheid, maar opnieuw slaagde hij er niet om doelman Federico Marchetti te passeren. Ook Riccardo Montolivo faalde in de afwerking en zodoende moest het team van Massimiliano Allegri genoegen nemen met een 0-0-ruststand.

Na de onderbreking bracht Kaká de thuisploeg aan de leiding; zijn eerste doelpunt als Rossonero na 4,5 jaar tijd. Zijn heerlijke krul in de bovenhoek was onhoudbaar voor Marchetti: 1-0. Niet voor de eerste keer dit seizoen incasseerde het team van Allegri een tegengoal na een rake kopbal. Na voorbereidend werk van Sergio Floccari kopte Mickaël Ciani tussen twee verdedigers de gelijkmaker achter Gabriel: 1-1. Miroslav Klose had Lazio de zege kunnen bezorgen, maar hij kon de counteraanval van de Romeinen niet doeltreffend afronden.

Bekijk hier het heerlijke doelpunt van Kaká tegen Lazio!