Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Messi bevestigt transfer naar Inter Miami: 'Ik wilde heel graag naar Barcelona'

Laatste update:

Messi, die transfervrij vertrekt bij Paris Saint-Germain, nodigde de twee vermelde Spaanse sportkranten uit bij hem thuis in Parijs. De superster wilde eigenlijk dolgraag terug naar Barcelona. "Ik wilde heel graag terug, ik had er heel veel zin in. Aan de andere kant wilde ik, na alles wat ik heb meegemaakt bij Barcelona en het afscheid dat ik daar had (in 2021, red.), niet in dezelfde situatie belanden: afwachten wat er gaat gebeuren en mijn toekomst bij wijze van spreken in andermans handen laten."

"Ik wilde mijn eigen beslissing nemen, denkend aan mezelf en aan mijn familie", vervolgt Messi. "Hoewel ik hoorde dat er werd gezegd dat LaLiga alles had geaccepteerd en dat alles in orde was voor mij om terug te keren, speelden er nog veel andere dingen. Ik heb gehoord dat Barcelona eerst spelers moest verkopen of de spelerssalarissen moest verlagen. Ik wilde daar niet op wachten. Ik ben in mijn tijd bij Barcelona al van veel dingen beschuldigd geweest die niet waar waren."

Het beste voetbalcontract aller tijden lag klaar voor Messi in Saudi-Arabië. Al-Hilal deed een ultiem aanbod van een half miljard euro netto per jaar. "Als het een kwestie van geld was geweest, was ik naar Saudi-Arabië of elders gegaan", bevestigt Messi. "Het ging om veel geld. De waarheid is dat ik uiteindelijk voor iets anders heb gekozen, niet vanwege het geld."

De BBC en L'Équipe kwamen eerder woensdag al met het nieuws over Messi's beslissing. Hoewel Inter Miami zelf niet zoveel als Al-Hilal kon betalen, sprongen Adidas en Apple in de bres. Adidas, een van de grootste sponsoren van de MLS, had namelijk zijn eigen potentiële regeling voorbereid om Messi naar de Verenigde Staten te lokken. Het kledingmerk wilde de Argentijn een deel van de winst uitkeren als hij naar Miami zou verkassen. Apple, dat de competitieduels van de MLS streamt, wilde Messi op zijn beurt ook een winstpercentage uitdelen.

Dat alles maakte een transfer naar de VS voor Messi aantrekkelijker dan een naar het Midden-Oosten. Het liefst was de 35-jarige steraanvaller bij Barcelona teruggekeerd, maar dat bleek niet mogelijk. De Catalanen kampen nog altijd met te veel financiële problemen om hun voormalig oogappel 'naar huis' te laten komen. Die financiële problemen lagen ook al ten grondslag aan Messi's vertrek twee jaar geleden.

Toen liep Messi's contract bij Barcelona namelijk af, en kon het niet verlengd worden vanwege de Financial Fair Play-regels. De zevenvoudig Ballon d'Or-winnaar koos voor een overstap naar Paris Saint-Germain, waar hij twee jaar lang schitterde in wisselvalligheid. In 75 wedstrijden voor les Parisiens kwam Messi tot 32 goals en 35 assists. Prima cijfers, maar het werd la Pulga vooral verweten dat PSG geen succes in de Champions League behaalde. Per 1 juli is Messi transfervrij en kan hij overstappen.

Meer nieuws

De EK-selectie van Italië: dit zijn de spelers die kans maken
1
Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
92
Sneijder loopt helemaal leeg: 'Real-onwaardig, hij kan echt niet op dit niveau'
10
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
5
Ipswich Town met één been in de Premier League na overwinning op Coventry City
6
Bayern en Real houden elkaar in evenwicht in heerlijk voetbalgevecht
127

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties