Messi legt critici het zwijgen op in spectaculair duel

Nigeria en Argentinië maakten er een waar spektakelstuk van in Porto Alegre. Binnen vijf minuten was er al twee keer gescoord. Messi opende het bal, nadat Ángel Di María de bal via keeper Vincent Enyeama op de paal had geramd. De afvallende bal kwam terecht voor de voeten van Messi, die steenhard uithaalde voor de 0-1. Direct vanaf de aftrap werd het gelijk: ex-VVV'er Ahmed Musa schoot fraai tegendraads binnen voor de gelijkmaker.

Ook na de sensationele openingsfase bleef het spectaculair. Met name Argentinië kreeg goede kansen en het was weer Messi die het moest doen voor zijn ploeg. Nigeria-keeper Enyeama had nog een antwoord op de eerste vrije trap van de superster, maar toen Messi opnieuw mocht aanleggen was Enyama kansloos. De briljante vrije trap van de dribbelaar betekende doelpunt nummer vier van dit WK, evenveel als de Braziliaanse hoop en clubgenoot Neymar.

De tweede helft begon even spectaculair als de eerste. Musa, die na zijn doelpunt nauwelijks meer te zien was, ontsnapte aan de aandacht van de kwetsbare defensie van Argentinië en prikte de 2-2 binnen. Nog geen drie minuten later had Argentinië alweer orde op zaken gesteld, toen Marcos Rojo de bal uit een hoekschop wist binnen te werken. Even nadat Messi een grote kans miste op zijn derde van de wedstrijd wist bondscoach Sabella genoeg: de lachende Messi werd naar de kant gehaald en mocht zijn rust pakken.

Nigeria, dat zich met het oog op de stand in de andere wedstrijd nog geen zorgen hoefde te maken over een plek in de volgende ronde, kwam er in het restant minder goed door. Mogelijk had het te maken met de blessure van Michael Babatunde, die zijn arm leek te breken toen hij de bal tegen zijn lichaam kreeg. Met ex-VVV'er Michael Uchebo en sc Heerenveen-aanvaller Uche Nwofor kwamen er nog in Nederland bekende spelers bij, maar de dappere Afrikanen wisten Sergio Romero niet meer te passeren.