Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Messi wint vierde Gouden Bal en schrijft geschiedenis

Laatste update:

Barcelona greep in het kalenderjaar 2012 dan wel naast de landstitel en de Champions League, maar op persoonlijk vlak was het een topjaar voor de 25-jarige Argentijn. De man uit Rosario maakte 91 treffers in officiële wedstrijden voor club en land en daarmee schoot hij het record van Gerd Müller, die er in 1972 welgeteld 85 maakte, aan diggelen. Ook de andere records die Messi vestigde, zijn bijna niet meer op een hand te tellen.

Zo won Barcelona op 7 maart in het kader van de Champions League met 7-1 van Bayer Leverkusen; Messi zorgde voor een unicum door liefst vijf treffers voor zijn rekening te nemen. Ook in de Primera División scoorde de aanvaller aan de lopende band. In het seizoen 2011/12 maakte hij liefst vijftig doelpunten, een ongekende mijlpaal, en dit voetbaljaar staat de teller na achttien competitiewedstrijden alweer op 27. Vorig seizoen telkende el Pulga voor acht hattricks in competitieverband (uiteraard een record) en werd hij de eerste speler ooit van Barcelona die meer dan vijftien hattricks maakte.

Het zorgde er allemaal voor dat Messi het clubrecord van César Rodriguez, topscorer aller tijden van Barcelona in de competitie, uit de boeken schoot. In Europees verband maakte hij vorig seizoen veertien treffers (een record dat hij nu deelt met José Altafini van AC Milan en Ruud van Nistelrooij van Manchester United). Messi heeft in alle grote clubcompetities gescoord (Primera División, Copa del Rey, Spaanse Super Cup, Europese Super Cup, Wereldbeker en Champions League) en hij is samen met ploeggenoot Pedro de enige die dat ooit presteerde. Tot slot, een hoogtepunt buiten het veld, op 2 november werd zijn zoon Thiago geboren. Kan het nóg beter?

De uitverkiezing van Lionel Messi is terecht

Meer nieuws

Opvallend PSV-shirt lekt uit: 'Verreweg het lelijkste uitshirt ooit uitgebracht'
11
Bizarre beelden uit Frankrijk: spelers gooien met vuurwerk richting eigen fans
5
Van der Gijp brengt treurig nieuws over Overmars: 'Totaal de oude niet meer'
23
Live meepraten in de Premier League: Arsenal - AFC Bournemouth
32
Justin Kluivert doet open sollicitatie bij Ronald Koeman in aanloop naar het EK
23
'Manchester United mikt op Franse verdediger die 70 miljoen moet kosten'
10

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties