Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Met of zonder Blind, de magere jaren zijn aangebroken

Laatste update:

De oudere garde met Robin van Persie, Wesley Sneijder en Arjen Robben heeft Oranje niet door de EK-kwalificatie kunnen loodsen. Als vierde eindigen in een groep met IJsland, Tsjechië en Turkije is nog steeds amper te bevatten, maar wel de genadeloze realiteit. Voor deze wanprestatie passen geen verontschuldigingen, zo ergerde niet alleen Gertjan Verbeek zich aan de cultuur van almaar excuses zoeken bij de nationale selectie. Slechts schaamte is gewenst.

De KNVB heeft gefaald met de aanstelling van eerst Guus Hiddink en vervolgens Danny Blind, maar geloof nou maar niet in de logische consequenties. De directie zal opnieuw niet willen inzien dat de chaos al enige tijd regeert in Zeist. Met Oranje is ook de Eredivisie internationaal afgezakt naar de lange, grauwe en anonieme middenmoot. Alweer bijna een jaar geleden werd een congres in Utrecht gewijd aan het opsporen en verbeteren van de vele minpunten, maar de weerslag van al die discussies staat nog steeds niet op papier.

Wat wil je ook met een technisch manager als Jelle Goes (wie kent hem niet) bij de KNVB. Veel te licht, vaak onzichtbaar, absoluut incapabel om zelfs maar de problematiek helder samenvattend onder woorden te brengen. Geen wonder dat belangenvereniging CBV voor de zoveelste keer een vurig pleidooi afstak voor de benoeming van een technisch directeur bij de bond. Er werden al meteen namen genoemd als ideale kandidaten: Louis van Gaal, Co Adriaanse en Frank Rijkaard. Maar geen van drieën of wie ook zal de KNVB komen versterken. Simpel, omdat het apparaat zelf in Zeist een dergelijke functie overbodig acht.

Bert van Oostveen, directeur van de betaalde sectie, kan onmogelijk de toegevoegde waarde aangeven van zo'n technische zwaargewicht. Vreemd en kortzichtig, want de aanwinst zou hoe dan ook zijn eigen takenpakket verlichten en hem zeker voor de nodige kritiek behoeden. Normaal gesproken dient de uitschakeling voor het EK in Frankrijk reden te zijn voor ontslag van de zittende bondscoach. Ook dat zal niet gebeuren; hoeft zelfs niet, omdat een zinnig alternatief ook niet bestaat. Ronald Koeman mort nog immer over zijn afwijzing in de zomer van 2014 en heeft het bovendien uitstekend naar zijn zin in de Premier League. Frank de Boer zou tweede keus kunnen zijn, maar zal op dit ogenblik Ajax niet in de steek laten.

Vergeet ook het WK 2018 in Rusland en zadel Blind (of misschien later toch een betere) op met de opdracht een totaal nieuw en verjongd elftal in de steigers te zetten. Met een brede blik op de Eredivisie, dus ook buiten Amsterdam. Er dient zich genoeg talent aan, niet alleen bij Ajax maar ook bij Feyenoord en PSV. In Astana haalden de debutanten een dikke voldoende, maar tegen Tsjechië zakten ze defensief met de rest weer eens dramatisch door de ondergrens.

Hopelijk zal Memphis Depay ooit de unieke kwaliteit van Arjen Robben evenaren; als hij wat ouder is en minder die rare maniertjes en dat hautaine egoïstische gedrag uitstraalt. Want dat zou wel eens de handicap kunnen zijn voor de toekomst: de opvolging van de aparte klasse.
Oranje dankt de successen van de afgelopen jaren aan een vrij complete groep toppers, met naast de grote drie en een fitte Rafael van der Vaart ook nog eens bijters als Nigel de Jong, Mark van Bommel en Dirk Kuyt, en op zich stugge verdedigers als John Heitinga en Joris Mathijsen. Geduld is geboden, als ook de acceptatie van de magere jaren.

LEX MULLER

Sportjournalist sinds mensenheugenis. Schrijft al sinds 1966 over voetbal. Bezocht WK's vanaf 1974. Werkte tot 1994 voor kranten, waaronder twintig jaar bij het Algemeen Dagblad. Switchte daarna naar de televisie, maar legt zich sinds 1 januari 2011 volledig toe op sport op internet.

Danny Blind moet Nederland drastisch gaan verjongen

Meer nieuws

Juventus komt in 8 minuten tijd terug van 3-0 achterstand tegen Bologna
0
Davids noemt De Ligt als optie op totaal andere positie in het Nederlands elftal
7
PSV volgt speler op de voet en gaat mogelijk zakendoen met Bayern München
3
The Athletic noemt één ex-Feyenoorder waarmee Liverpool over Slot sprak
1
Marco van Basten ziet 'vreemde gang van zaken' rond Van 't Schip bij Ajax
14
Gullit en Davids loven één Oranje-international: 'Geweldig, hij is heel goed!'
4

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties