Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Met Veltman en Klaassen kan je echt niet naar het WK in Brazilië'

Laatste update:

Kieft weet dat er bij Ajax trots overheerste toen Barcelona in de groepsfase van de Champions League werd verslagen. De oud-spits zegt in zijn column in De Telegraaf echter dat de Spanjaarden toen al geplaatst waren voor de knock-outfase, zonder Lionel Messi ten tonele verschenen en een half elftal spaarden: dat bood Ajax mogelijkheden. Tegen Red Bull Salzburg werd de ploeg vastgezet en over de knie gelegd.

"Ajax kan leuk, verzorgd voetbal spelen als de tegenstander Ajax laat voetballen", stipt Kieft aan. Hij zegt dat dat in de Eredivisie wel gebeurt, maar dat Ajax het op internationaal meteen moeilijk krijgt als de druk een tandje wordt verhoogd. Spelers als Siem de Jong, Ricardo van Rhijn en Niklas Moisander houden zich dan niet meer staande, ziet hij. Ook Joël Veltman en Davy Klaassen wisten niet aan te klampen.

Volgens Kieft ligt de handelingssnelheid bij Veltman te laag en is Klaassen niet accuraat genoeg in zijn passing bij Ajax. Bovendien missen de twee agressiviteit in de duels, zag Kieft tegen de Oostenrijkers. "Het zijn heus goede voetballers in de Nederlandse competitie, maar internationaal komen ze tekort. Vooralsnog. Ze worden in eigen land gewoonweg te weinig geconfronteerd met dit soort wedstrijden, ervaren veel te weinig weerstand. Met deze jongens kan je echt niet naar het WK in Brazilië."

"Daar ligt het tempo nog hoger, is de druk groter, krijg je helemaal geen tijd om rustig op te bouwen en spelen spelers van wereldklasse", somt Kieft zaterdag op in de ochtendkrant. Hij geeft bondscoach Louis van Gaal dan ook gratis advies wat betreft Veltman en Klaassen. "Als hij bij Oranje met die jongens op de proppen komt, dan gaat het fout in Brazilië", voorspelt Kieft.

-
Heeft Wim Kieft gelijk?

Meer nieuws

Perez turft bij AZ - Twente het aantal spelers dat meekan bij Feyenoord of PSV
3
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
29
Sporting is kampioen van Portugal door onverwachtse uitglijder van Benfica
8
Europese topclub voerde afgelopen weken gesprekken met management Ten Hag
14
Voormalig keeper van PSV Georg Koch (52) heeft tragisch nieuws: 'Ik ga dood'
6
AS Roma baalt van gemiste megakans Tammy Abraham tegen Juventus
4

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties