Mijlpaal Van Persie en onnozele actie Rooney bij zege Van Gaal

Manchester United - West Ham United 2-1
In defensief opzicht is er voor Van Gaal en Manchester United nog veel werk aan de winkel, maar in aanvallend opzicht hebben the Red Devils weinig te klagen. Tegen West Ham United legde Van Gaal al zijn aanvallende troeven op tafel (Robin van Persie, Radamel Falcao, Wayne Rooney, Ángel Di Maria) en niet geheel verwonderlijk waren zij ook betrokken bij doelpunten. De 1-0 kwam op naam van Rooney, die de bal op heerlijke wijze in de verre hoek veegde na een voorzet van Rafael. Nummer twee was voor Van Persie: op aangeven van Falcao werkte de Nederlander de bal in de verre hoek. Dat was een mijlpaal voor Van Persie: het was zijn vijftigste treffer in het shirt van Manchester United.

Van Gaal leek de schaapjes op het droge te hebben, maar tegen Leicester City leek Manchester United de zege ook al in de tas te hebben. Ook tegen West Ham United kwam de grootmacht weer in de problemen. Na een halfuur kopte Diafra Sakho binnen voor de 2-1, waarna Rooney het na rust helemaal spannend maakte. Stewart Downing spurtte weg bij de aanvoerder van Manchester United, die de vleugelspeler van West Ham zomaar een schop verkocht. Het gevolg was een rode kaart en vermoedelijk een behoorlijke schorsing. Tegen tien man probeerde West Ham United nog wel druk uit te oefenen, maar de thuisploeg hield stand. Daar kwam ook wat geluk bij kijken: vlak voor tijd tikte Kevin Nolan binnen voor de gelijkmaker, ware het niet dat de middenvelder van West Ham werd afgevlagd voor buitenspel.

Hull City - Manchester City 2-4
Na tien minuten leek de wedstrijd tussen Hull City en Manchester City al gespeeld. Op aangeven van Pablo Zabaleta tekende Sergio Agüero al na vijf minuten voor de openingstreffer en weer een paar minuten later was Edin Dzeko het eindstation. De Bosniër scoorde op fabuleuze wijze: hij trok van links naar binnen en schoot de bal met een fantastische krul in de verre hoek. Door geklungel van Eliaquim Mangala, de voor veertig miljoen euro aangetrokken verdediger, kwam Hull City echter terug in de wedstrijd. Bij de 1-2 verschalkte Mangala zijn eigen keeper Willy Caballero, die de voorkeur kreeg boven Joe Hart. Met een overtreding op Abel Hernández was Mangala ook indirect verantwoordelijk voor de 2-2. Hernández nam de strafschop zelf en faalde niet.

In de tweede helft, juist op het moment dat Hull City leek aan te gaan zetten voor de 3-2, kwamen de bezoekers weer op voorsprong. David Silva bracht Dzeko maar weer eens in stelling en weer faalde de spits niet. Voor Manchester City-manager Manuel Pellegrini was dat het sein om de defensie dicht te timmeren met ervaring: Sergio Agüero en David Silva gingen van het veld, Martín Demichelis en Frank Lampard kwamen erin. Laatstgenoemde kan echter ook scoren en dat deed hij ook in het KC Stadium. Met zijn vierde treffer in drie duels voor the Citizens zorgde Lampard voor opluchting.

Sunderland - Swansea City 0-0
Swansea City hoopte na twee nederlagen weer eens een overwinning te boeken in de Premier League, maar Sunderland verweerde zich kranig. In de eerste helft kregen beide partijen kansen om te scoren: Wayne Routledge schoot hoog over, terwijl aan de andere kant Adam Johnson, Sebastian Larsson en Lee Cattermole voor dreiging zorgden. In de tweede helft was er wederom doelgevaar aan beide zijden en met name Connor Wickham kreeg een goede kans. Swansea eindigde het duel met tien man doordat Ángel Rangel zijn tweede gele kaart ontving van scheidsrechter Chris Foy. Met name Swansea zal zich gelukkig prijzen met het doelpuntloze gelijkspel.