Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Mijn club heeft Depay volgens mij wel benaderd, maar dat is niet gek'

Laatste update:

Door THIJS POST

Het is een drukte van jewelste op Gare du Nord, een van de zeven grote treinstations in Parijs. Een taxibus laveert door het verkeer om ons acht kilometer zuidelijker te brengen, waar Van der Wiel later onderworpen zal worden aan een fotosessie. Van der Wiel miste door blessures het WK van 2014, maar de 27-jarige ex-Ajacied lijkt weer helemaal terug in Oranje. Het moet raar lopen wil bondscoach Guus Hiddink hem niet opnemen in de definitieve selectie voor de duels met Turkije (EK-kwalificatie) en Spanje (oefen). Van der Wiel zal de komende periode de etalages van de winkels sieren, omdat hij op deze heerlijke winterdag in Parijs het onderwerp is in een uitgebreide fotosessie. Hij heeft er zin in, maakt grappen en laat zich gewillig instrueren door een Franse topfotograaf. Nike heeft het groots aangepakt: een man of vijftien bekommert zich om de voetballer. "Als we het doen, doen we het goed", zegt iemand.

Het nieuwe design van het uitshirt is uitermate strak en heeft veel weg van het legendarische uittenue van het WK van 1994. Wit shirt, oranje broek, witte kousen. Duurzaam is een sleutelwoord. Van der Wiel houdt zich bezig met mode en stijl, zo blijkt ook wel uit zijn foto's op de sociale media. "Ik houd van stijl", bevestigt hij in gesprek met Voetbalzone. In de kleedkamer is een nieuw shirt toch altijd even onderwerp van gesprek. "Iedereen werpt toch een blik op het shirt. Wit met oranje features en dit is echt het mooiste broekje bij Oranje tot nu toe. Shirts ruilen? Ik bewaar sowieso altijd een exemplaar van een nieuw shirt voor mezelf. Zeker deze witte", lacht hij.

In de drukke voetbalperiode heeft Van der Wiel toch nog een middag vrij kunnen maken voor de fotosessie. "Speciaal? Het is leuk om te doen. Dit is de eerste keer dat ik het nieuwe uitshirt zie. Dat witte heeft wel iets magisch. En voor een 'shoot' kan ik altijd wel tijd vrijmaken, het is toch een eer dat je ervoor wordt gevraagd. Hang je straks overal in de winkels, haha." Met 19 competitiewedstrijden dit seizoen op de teller (de vorige seizoenen kwam hij tot respectievelijk 22 en 25) krijgt de 41-voudig international voldoende speeltijd in de Franse hoofdstad. "Het leven hier is top", vertelt de geboren Amsterdammer over het avontuur in Parijs. In de eerste ontmoeting met Chelsea was hij basisspeler en maakte hij de negentig minuten uit. "Dat zijn de wedstrijden waar je op wacht. Van onze kant was het een prima wedstrijd, het is fantastisch om dit soort duels te spelen."

Van der Wiel trok op zijn 23ste naar Parijs. Hij had zes jaar eerder al zijn debuut gemaakt en was al vier jaar basisspeler. Wat is de juiste leeftijd voor iemand om naar het buitenland te trekken en geldt hij als klankbord voor Eredivisionisten als PSV'ers Georginio Wijnaldum en Memphis Depay? "Ach, het draait niet echt om de leeftijd", verzekert Van der Wiel. "Als je voelt dat je niets meer te leren hebt, moet je de stap maken. Het gaat om de ervaring die je hebt opgedaan."

PSV'er Depay presteerde rond de jaarwisseling plots wat minder en in de wandelgangen doken er geruchten op over een transfer naar Paris Saint-Germain. Geconfronteerd met de geruchten, schuift Van der Wiel wat ongemakkelijk over de bank. "Volgens mij heeft de club wel geïnformeerd naar Depay, ja. Maar dat is ook niet zo gek, ik denk dat alle topclubs hem wel willen hebben." Depay heeft bij Van der Wiel advies ingewonnen, verklapt de verdediger. "Het is leuk om ervaringen uit te wisselen, dat gebeurt ook bij het Nederlands elftal. Hij weet in ieder geval hoe ik erover denk."

Met een contract dat loopt tot medio 2016 valt het nog te bezien wat er in de nabije toekomst gaat gebeuren met Van der Wiel. Voorlopig zit hij goed op zijn plek, maar komende zomer is er wel nieuws te verwachten. Om een transfervrije status te voorkomen is verlengen of vertrekken een jaar voor het einde van de contractdatum een gebruikelijke gebeurtenis. Een stelling nog dan: Parijs of Amsterdam? Even de twijfel, maar het antwoord volgt snel. "Amsterdam boven alles", knipoogt hij.

Gregory van der Wiel verdient een basisplaats bij Oranje

Meer nieuws

Ajax trekt nieuwe hoofdsponsor aan voor de jeugd en strijkt miljoenenbedrag op
0
Thomas Müller heeft opmerkelijk verzoek aan fans van Bayern: 'Kijk in je kast!'
7
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
1
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
15
Driessen weet waarom Alex Kroes Ajax-collega Van Praag niets kwalijk neemt
6
Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
32

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties