Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Milan en Barcelona houden elkaar knap in bedwang

Laatste update:

Barcelona begon op de inferieure grasmat in San Siro ongeconcentreerd en had snel achter kunnen staan. Kevin-Prince Boateng loste een hard schot dat geblokt werd en na doorkoppen van Zlatan Ibrahimovic leverde Robinho een mispeer af in kansrijke positie. Ook Ibrahimovic zelf kreeg een dot van een kans tegen zijn oude club, maar de Zweed schoot na een droompass van Clarence Seedorf te zacht in en trof Víctor Valdés. Een volley van Seedorf kon de doelman simpel pakken. Wel toonde Milan passie, strijdlust en kwaliteit tegen de titelverdediger.

Dit, ondanks de keuze van Massimiliano Allegri voor vier spelers die de laatste weken weinig in actie kwamen. Het was hen niet aan te zien dat het hen aan veel ritme ontbrak en Barcelona mocht dankbaar zijn dat het geen tegengoal opliep. Tegenover de kansen van Milan stonden voor Barcelona een lastig schot van Lionel Messi, een vergeefs appèl om een strafschop nadat Alexis Sánchez gevloerd werd en een wegens buitenspel afgekeurde goal van Messi. De mooiste combinatie was er een tussen Xavi en Messi: de passes tussen de twee, halverwege de eerste helft, leidden evenwel niet tot een doelpunt.

Dat Barcelona in de eerste helft niet scoorde, mocht gerust uniek genoemd worden. De Catalanen slaagden daar in mei 2011 voor het laatst niet in tijdens de halve finale tegen Real Madrid. Ook na rust bleef de wedstrijd in Milaan in balans. Robinho vestigde negatieve aandacht op zich door een blessure te veinzen en werd vlot daarna uit het veld gehaald door Allegri, die Stephan El-Shaarawy voor hem binnen de lijnen bracht. De invaller bediende niet veel later Boateng, die op zijn beurt Antonio Nocerino weer vond. Diens schot werd echter geblokt.

Milan kreeg de regie langzaam maar zeker in handen, maar acteerde minder sterk dan voor rust en maakte het verschil ook niet via invaller Urby Emanuelson. Josep Guardiola durfde het aan Andrés Iniesta te wisselen ten faveure van Cristian Tello: het talent van de Spanjaarden loste zelf een schot en bediende ook Messi een keer op maat, maar het schot van de Argentijn werd tegengehouden door Massimo Ambrosini. Barcelona drong met nog een kwartier op de klok steeds meer aan en was via Carles Puyol (kopbal) dicht bij de 0-1, maar vond het net niet. In de slotfase golfde het spel nog op en neer en miste Tello nog een kans.

Bekijk hier de samenvatting van AC Milan - Barcelona:


-
Wie gaat er naar de halve finale?

Meer nieuws

Ochtendbladen zijn unaniem over 'grote architect' achter landstitel van PSV
1
Volendam-captain Mirani gaat door het stof na misplaatste uitspraak over Vitesse
8
Van der Vaart weet nu al wie kampioen wordt van de Eredivisie in 2024/25
39
Europese topclub voerde afgelopen weken gesprekken met management Ten Hag
24
Perez turft bij AZ - Twente het aantal spelers dat meekan bij Feyenoord of PSV
14
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
29

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties