Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Milik kopt Polen richting eerste zege ooit op Duitsland

Laatste update:

Polen - Duitsland 2-0
De buurlanden ontmoetten elkaar in het verleden al achttien keer en daarbij won Polen nog nooit. Zaterdagavond kwam het er eindelijk van en dat zal nog lang een heerlijke nasmaak geven in het land. De Duitsers hadden aanvankelijk het betere van het spel en kregen ook de beste kansen in Warschau, maar waren niet efficiënt in de afronding. Debutant Karim Bellarabi, die in de Bundesliga goed is begonnen met drie goals in zeven duels, kreeg twee keer de mogelijkheid die Mannschaft aan de leiding te brengen in de eerste helft. Na een timide eerste halfuur schoot hij naast op een heel goede pass van Mario Götze en de tweede keer redde Wojciech Szczesny op zijn tamme inzet.

Ook Mats Hummels liet een mogelijkheid liggen en Thomas Müller werd tijdig afgestopt door de Poolse defensie. Het thuisland noteerde nauwelijks kansen in de eerste helft en liep steeds achteruit, maar was er na rust wél als de kippen bij. Na zes minuten kwam Manuel Neuer veel te vroeg zijn doel uit en kopte Milik een voorzet in het lege doel van Duitsland. De wereldkampioen moest meer druk gaan zetten en een versnelling bijschakelen, maar het kwam er maar moeizaam uit. Erik Durm loste een zwak schot op Szczesny en debutant Bellarabi werkte wel hard, maar schoot ook te vaak tekort. Joachim Löw liet hem evenwel staan en bracht Julian Draxler voor Christoph Kramer.

Kort daarop stuurde hij Lukas Podolski binnen de lijnen ten faveure van André Schürrle. Poldi zorgde vrijwel meteen voor vuur door met links snoeihard op de lat achter Szczesny, zijn teamgenoot in Londen, te volleren. Het was vooral tegenhouden voor Polen in die fase en iedereen op de tribunes hield zijn hart vast. Duitsland, in de slotfase doorgaans goed voor de nodige aanvallen én late doelpunten, kwam echter niet meer terug tot een gelijke stand. Sterker nog: Mila zorgde kort voor de blessuretijd zelfs voor de 2-0 en dus mocht Polen de champagne ontkurken. Voor het eerst in de geschiedenis wordt er in competitief verband gewonnen van het grote buurland.

Albanië - Denemarken 1-1
De Albanezen namen nog nooit deel aan een WK of EK, maar zullen langzaamaan toch gaan dromen van een debuut op een groot toernooi. Er werd al knap gewonnen bij Portugal (0-1) en nu werd er thuis tegen Denemarken gelijkgespeeld, terwijl een zege ook lang realistisch was. Morten Olsen begon met bekende namen als Christian Eriksen, Nicolai Boilesen, Andreas Bjelland en Nicklas Bendtner, maar wat het liet zien in Elbasan was gewoon niet goed genoeg. Besart Berisha kwam ertussen op een vroege kopbal van Simon Kjaer en later misten Eriksen en Yussuf Poulsen redelijke kansen. Emir Lenjani kopte namens het thuisland een keer over en zijn tweede kans ging erin: uit een snelle counter verschalkte hij Kasper Schmeichel, met een schot dat nog werd aangeraakt door Kjaer.

Het team van de Italiaanse bondscoach Gianni De Biasi bleef daarna bovenliggend en kreeg ook de kans op de 2-0, maar die bleef uit. Invaller Lasse Vibe was later niet zelfzuchtig genoeg en wilde Bendtner laten scoren, waar zelf afmaken verstandiger was geweest. De tijd tikte verder en verder en bondscoach Olsen zag hoe zijn spelers er niet in slaagden de controle over te nemen. Hij wisselde vrij behoudend en stuurde Thomas Kahlenberg en Uffe Bech erin voor Pierre-Emile Höjbjerg en Peter Ankersen, maar de gelijkmaker kwam er tóch: Bendtner ging op avontuur uit en werd onderuit gehaald, maar Vibe tikte wel binnen en zorgde zo voor de bevrijdende 1-1.

Noord-Ierland - Faeröer Eilanden 2-0
De Noord-Ieren wonnen vorige maand bij Hongarije en rekenden nu, zoals iedereen wel verwachtte, in eigen land af met de Faeröer Eilanden. Gareth McAuley brak na zes minuten de score al open, nadat hij eerst een kans onbenut had gelaten. Hij knikte bij de tweede paal een hoekschop binnen. Kyle Lafferty verdubbelde vervolgens de voorsprong door van dichtbij binnen te tikken. Er kwamen meer kansen voor rust, maar die gingen er niet in: Lafferty en Steven Davis hadden het vizier niet op scherp staan. De Faeröer Eilanden lieten dé kans op de aansluitingstreffer daarna liggen, want Frodi Benjaminsen faalde vanaf de strafschopstip oog in oog met Roy Carroll. In de weinig onderhoudende tweede helft liet Noord-Ierland het afweten en bleef het bij de goals van voor rust.

Finland - Griekenland 1-1
Griekenland viel in Helsinki naar hartenlust aan en kwam na 25 minuten dan ook niet onverdiend op voorsprong. Debutant Nikolaos Karelis, die in eigen land de Griekse Hulk wordt genoemd, probeerde het van een meter of achttien en schoot de bal prachtig in de verre hoek. Finland dacht even later direct wat terug te kunnen doen, maar een schot van Roman Eremenko werd gekeerd door Orestis Karnezis en Kari Arkivuo mikte naast. In de tweede helft kwamen de Scandinaviërs wel tot scoren: verdediger Jarkko Hurme volleerde na 55 minuten raak en nadien werd er niet meer gescoord. Niklas Moisander stond bij de Finnen overigens in de basis.

-
Denk jij dat Duitsland te gemakkelijk over de wedstrijd heeft gedacht?

Meer nieuws

De Ligt onthult de pijnlijke woorden van de grensrechter na diens blunder
30
Hoe Ipswich Town na 22 jaar en op unieke wijze terugkeert naar de Premier League
8
Grove arbitrale blunder: De Ligt wordt tegen Real Madrid onterecht teruggefloten
147
Real Madrid gaat naar finale dankzij spectaculaire late comeback tegen Bayern
349
PSV krijgt serieuze concurrentie in strijd om Driouech: bod ligt bij Excelsior
14
'Hij moet in de basis bij Oranje. Eerst was het Jerommeke, nu maakt hij je gek'
46

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties