Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Milik schiet Ajax naar kleine zege op taaie Tsjechen

Laatste update:

In aanloop naar de wedstrijd werd aan Tsjechische kant gezegd dat men vanuit de verdediging zou gaan voetballen tegen Ajax en dat gebeurde ook. Jablonec bleef met meer dan genoeg man achterin en daardoor werden de bruikbare ballen die Anwar El Ghazi vanaf de flank inbracht steeds opgeruimd. Kansen waren er nauwelijks voor de Amsterdammers: een pass van Davy Klaassen was te hoog voor Milik en de keeper onderschepte een keer een bal van El Ghazi, na een sterke individuele actie kort voor rust.

Jablonec zelf kwam ook niet zo vaak gevaarlijk dicht in de buurt van Jasper Cillessen. Jan Gregus schoot na een half uur net aast en eerder was er een vrije schop in de muur gegaan, maar de Tsjechen waren naar Nederland afgereisd met de intentie 'de nul' te houden in de uitwedstrijd. In de eerste helft slaagden ze daar glansrijk in. Voor de neutrale toeschouwer was het echter niet bepaald genieten: Ajax sprankelde niet en Jablonec voelde niet de behoefte om er een mooie avond van te maken.

Na rust speelden de bezoekers aanvankelijk wat aanvallender en de weg richting het doel werd gauw gezocht. Er kwam echter geen goal uit voort voor het team van Jaroslav Silhavy, die afwachtte wat er nog meer in het vat zat. Na die korte opmars ging de Tsjechische storm echter weer liggen en meteen kwam Ajax op voorsprong. Na een goede combinatie tussen Milik en Klaassen werd de aanvoerder gevloerd door Vit Benes en de bal ging meteen op de stip. Voor rust beoordeelde de arbiter een handsbal niet als zodanig, maar nu kende hij geen twijfel.

Milik zette zich achter de bal en schoot Ajax tien minuten na rust naar de gewenste voorsprong. Het was evenwel geen startsein voor een sterk laatste half uur met meer doelpunten. Riechedly Bazoer en El Ghazi probeerden het van afstand, Nemanja Gudelj eveneens maar geen van hen kreeg de bal erin. Invallers Lasse Schöne en Cerny stichtten nog wat gevaar met respectievelijk een vrije schop en een heel gretige invalbeurt, maar ook de debutant van Ajax kon geen tweede goal forceren tegen zijn landgenoten. Ajax reist derhalve met een minieme zege af naar Tsjechië voor het weerzien.

UEFA Europa League
Ajax
1 - 0
FK Jablonec
Zal Ajax de groepsfase van de Europa League bereiken, denk je?

Meer nieuws

De tienersensatie van Feyenoord die buiten Nederland nooit meer schitterde
0
Koeman: 'Hij is in alle opzichten klaar voor een stap naar het buitenland'
13
Ronald Koeman verklapt: 'Georginio Wijnaldum gaat mee naar het EK'
64
Bondscoach Ronald Koeman verklaart waarom Joshua Zirkzee niet bij Oranje zit
24
'Arne Slot wil PSV'er als eerste aanwinst naar Liverpool halen'
49
Juventus komt in 8 minuten tijd terug van 3-0 achterstand tegen Bologna
9

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties