Milik velt Dynamo Kiev met rake kopballen; Besiktas wint punt in Lissabon

Dynamo Kiev - Napoli 1-2
Napoli werd in de eerste minuut al opgeschrikt doordat Serhiy Sydorchuk Pepe Reina bijna verraste met een lob die uiteindelijk op de lat belandde. I Partenopei namen daarna het initiatief, maar kwamen toch op achterstand: Viktor Tsygankov kopte een voorzet terug voor het doel, waarna Denys Garmash uit de draai knap raak schoot. Milik stelde voor rust echter nog orde op zaken: hij kegelde eerst met het hoofd een voorzet van Faouzi Ghoulam binnen en promoveerde op slag van rust ook nog een van de doellijn gehaalde kopbal van Dries Mertens tot doelpunt.

Mertens was voor de rust dus dicht bij een doelpunt en de Belg kreeg na de thee nog twee uitgelezen mogelijkheden om de voorsprong te verdubbelen. Na een uur spelen werd een inzet van de oud-PSV'er eerst geblokt door een verdediger en even later raakte hij met een knal van net buiten de zestien de paal. Kiev zag twintig minuten voor tijd alle hoop op een comeback de grond in geboord worden nadat Sydorchuk na een schwalbe zijn tweede gele kaart kreeg en vroegtijdig mocht gaan douchen.

Benfica - Besiktas 1-1
Benfica pakte in het eigen Estádio da Luz meteen het initiatief en nam al na tien minuten spelen afstand. Eduardo Salvio schoot uit een bijna onmogelijke hoek op doel, maar bezorgde Tolga Zengin wel zoveel last dat de keeper niets anders kon doen dan de bal voor de instormende Franco Cervi te tikken, die daarop de 1-0 voor zijn rekening nam. Os Águias probeerden daarna door te drukken en kregen in de vijf minuten voor rust nog twee flinke kansen.

Een schot van Conçalo Guedes werd eerst gepakt door Zengin, waarna hij ook een geweldige redding in huis had op een kanonskogel van André Horta. De Turkse grootmacht ging na rust op zoek naar de gelijkmaker, maar de ploeg van Senol Günes slaagde er niet echt in gevaar te stichten voor het doel van Ederson. Vier minuten in de blessuretijd viel de gelijkmaker toch nog: Talisca mocht van een dikke 25 meter aanleggen en zag de bal via de binnenkant van de paal prachtig binnen vliegen.