Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Mislintat maakt geen haast: 'Op dit moment niet besloten dat we hem willen'

Laatste update:

Álvarez leek eerder deze zomer vrijwel zeker naar Borussia Dortmund te gaan. De Duitsers haakten echter af, ondanks een persoonlijk akkoord met de Mexicaan. "We waren er eerder deze zomer op een bepaald moment vrij zeker van dat Álvarez naar Dortmund zou vertrekken", vertelt Mislintat. "Dat is door bepaalde redenen niet doorgegaan en dat heeft onze plannen en prioriteiten op de transfermarkt veranderd. Met Branco van den Boomen en Benjamin Tahirovic hadden we op het middenveld namelijk al ingespeeld op het vertrek van Florian Grillitsch en het toen waarschijnlijke afscheid van Álvarez. Die kun je zien als één-op-één vervangingen. Uiteindelijk bleef Álvarez, waardoor we op de nummer 6-positie nu nog een zeer goede optie hebben. En hij kan zoals gezegd ook centraal in de verdediging uit de voeten."

Centraal in de verdediging kent Ajax de nodige kopzorgen. In tegenstelling tot Álvarez is Jurriën Timber wel al vertrokken uit de Johan Cruijff ArenA, terwijl centrale verdediger annex linksback Calvin Bassey op het punt staat zich aan te sluiten bij Fulham. De aanstaande transferinkomsten van de Nigeriaans international, naar verluidt 21 miljoen euro, kan Ajax bijzonder goed gebruiken. "Dus zodra Bassey definitief vertrokken is, kunnen we op de transfermarkt meerdere kanten op: een linker centrale verdediger halen en Hato als back gebruiken, of een linksback halen en Hato aan de binnenkant houden", zegt Mislintat. "Qua selectieplanning kan ik alle kanten op, dat is prettig." Eerder liet Ajax-trainer Maurice Steijn zich negatief uit over linksbacks Anass Salah-Eddine en Owen Wijndal, door te stellen dat er 'echt nog een schepje bovenop moet'.

Sutalo
Verschillende media meldden dat Ajax nadrukkelijk geïnteresseerd is in centrale verdediger Josip Sutalo. "Dat zou kunnen", lacht Mislintat na de stelling van Voetbal International dat hij in Kroatië is geweest voor onderhandelingen met Sutalo en diens werkgever Dinamo Zagreb. "Laten we het zo zeggen: ik vind het belangrijk om mensen te leren kennen voordat ik met ze in onderhandeling ga. Mensen van clubs én spelers zelf. Ik heb de interesse in Josip Sutalo tot dusver niet bevestigd, maar het is een gegeven dat hij een van de kandidaten is om ons te versterken, dat kan ik dus hierbij zeggen. Verder is het afwachten. Het zou niet netjes zijn als ik verder over hem uitweid, want hij is op dit moment speler van Dinamo Zagreb."

Spertsyan
In een eerder stadium werd ook al duidelijk dat Ajax geïnteresseerd is in de diensten van Eduard Spertsyan. De mogelijke transfer van de Armeen stuit bij sommigen echter op weerstand, daar hij onder contract staat bij het Russische Krasnodar. Onder meer Oekraïner Evgeniy Levchenko stelde in De Telegraaf dat de Amsterdammers de Russische oorlog in Oekraïne zouden sponsoren als zij inderdaad zaken doen met Krasnodar. Ajax lijkt voorlopig de boot af te houden wat Spertsyan betreft. "We hebben op dit moment niet besloten dat we hem willen kopen, we verkennen de markt", laat de Duitser weten.

"Het debat dat plaatsvindt in Nederland voeren wij intern uiteraard ook", vervolgt Mislintat. "De vraag is: kun je transfers met een Russische club doen, of niet? Daar kan ik geen antwoord op geven. Er zijn zoveel lagen, perspectieven en dimensies in deze discussie. Zelfs de RvC kan geen beslissing nemen waar iedereen het mee eens is, dat is simpelweg onmogelijk. En dat is waarom er regelgeving bestaat. Iets mag, of iets mag niet. Ik heb niet de autoriteit om te zeggen wat moreel of immoreel is. Een ding is zeker: Ajax zal nooit zaken doen als dat niet is toegestaan."

Meer nieuws

Live meepraten in de Eredivisie: FC Twente - FC Volendam
1
Live meepraten in de Eredivisie: Go Ahead Eagles - AZ
0
Live meepraten in de Eredivisie: NEC - Feyenoord
0
Live meepraten in de Eredivisie: Ajax - Almere City FC
0
Live meepraten in de Eredivisie: Fortuna Sittard - PSV
0
PSV-trainer Bosz gunt Drommel voor het eerst dit seizoen speeltijd in Eredivisie
2

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties