Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Mislintat moet het salarisplafond aantikken als hij op de markt komt'

Laatste update:

"Ziyech heeft een paar keer pech gehad dat een aantal transfers niet doorgingen", begint Kraay junior bij Voetbalpraat. "Ik kan me wel voorstellen dat Ajax zich gaat melden bij hem als Kudus vertrekt. Hij kan hangend op rechts en op 10 spelen. Hij loopt niet in de weg, hè." Kraay vermoedt dat de afgeketste deal met Paris Saint-Germain een flinke klap is geweest voor Ziyech. "Daar krijg je wel een douw van."

Mario Been vraagt zich af wat er overblijft als Ziyech niet terugkeert bij Ajax. "Hij heeft de kans gehad in het buitenland, maar werd afgekeurd (bij Al-Nassr, red.). Misschien dat dat bij meer Europese topclubs op de loer ligt en dat Ajax tegen hem zegt: 'Wij halen jou gewoon en kijken wel hoe en wat. Misschien dat je per wedstrijd wordt betaald naar gelang je fitheid.'"

Salarisplafond
Waar Kraay denkt dat Ziyech momenteel een jaarsalaris opstrijkt van 5 miljoen euro, denken de andere tafelgasten eerder aan een netto jaarsalaris van 8 miljoen. "Je ontkomt er niet aan dat hij veel moet verdienen", aldus Kees Kwakman. "Als hij op de markt komt, weet je zeker dat Mislintat het salarisplafond moet aantikken. Daar ontkomt hij niet aan."

Been hoopt vooral dat Ziyech ook waarde hecht aan zijn sportieve ambities. "Is dat een drempel voor Ziyech om het te laten afketsen? Het salaris?", vraagt de voormalig oefenmeester van Feyenoord zich af. "Het lijkt me een voetballiefhebber. Die wil toch weer voetballen om zijn carrière nieuw leven in te blazen? Misschien kan hij daarna nog een stapje maken."

Ziyech heeft nog een tweejarig contract bij Chelsea tot medio 2025. Transfermarkt schat zijn waarde op dit moment in op 16 miljoen euro. Het lijkt erop dat Chelsea nog een aanzienlijk bedrag aan hem wil verdienen. Ben Jacobs schreef onlangs namens CBS Sports dat Ziyech bereid is om een deel van zijn salaris in te leveren voor een terugkeer bij Ajax.

Hoe ver moet Ajax gaan voor Ziyech qua jaarsalaris?

Meer nieuws

PSV volgt speler op de voet en gaat mogelijk zakendoen met Bayern München
0
Eén Nederlander speelde belangrijke rol in overstap Arne Slot naar Liverpool
0
Marco van Basten ziet 'vreemde gang van zaken' rond Van 't Schip bij Ajax
7
Gullit en Davids loven één Oranje-international: 'Geweldig, hij is heel goed!'
3
VZ Team van de Week: Feyenoord hofleverancier na afscheidswedstrijd Arne Slot
8
Ex-PSV'er en 46-voudig international van Oranje overweegt te stoppen
11

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties