Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Misschien krijgt Ajax er tien miljoen euro bij en wij maar één ton'

Laatste update:

"De afgelopen jaren deelden de clubs de verantwoordelijkheid voor de schuld van Eredivisie Live", legt Tol uit aan RTV Noord-Holland. "Met dit akkoord praten we niet meer over schuld maar over een inkomstenbron. De afgelopen jaren schoven de Eredivisieclubs een percentage van de inkomsten uit Eredivisie Live door naar de Jupiler League. Hopelijk blijft dat percentage hetzelfde."

Tol vreest voor een nog groter verschil in financiën in absolute aantallen. "Misschien krijgt Ajax er tien miljoen euro bij en wij maar één ton", geeft het bestuurslid aan. "Dan wordt het gat natuurlijk groter. Maar misschien kunnen wij wel meer met die ton. Procentueel is een ton veel geld voor ons."

Ajax houdt miljoenen per jaar meer over aan de nieuwe tv-deal tussen de Eredivisie en Fox. Dit terwijl de samenvattingen gewoon gratis te zien blijven. Volgens de commercieel directeur van Ajax, Henri van der Aat, zou iedereen dus gelukkig moeten zijn met de deal en Ajax, dat miljoenen rijker wordt door de overname, misschien nog wel het meest van iedereen.

Voetballers
De Vereniging van Contractspelers (VVCS) verwacht dat de voetballers op termijn ook kunnen profiteren van de lucratieve deal. ''Als de clubs meer geld gaan genereren, is dat goed voor het Nederlandse voetbal, voor de clubs en mogelijk ook voor de spelers'', zegt een medewerker van VVCS aan het ANP

Hoewel vaak anders wordt beweerd, is het gemiddelde salaris voor een profvoetballer volgens de VVCS nagenoeg gelijk gebleven. ''De clubs mogen slechts een bepaald percentage van hun begroting aan salarissen uitgeven. Als ze meer te besteden krijgen, kunnen ze op hetzelfde percentage blijven zitten of de selectie uitbreiden. Iedereen wil de beste spelers hebben, maar daar moet je voor betalen. Deze deal kan voor de spelers positief uitpakken.''

Meer nieuws

Luis Suárez richt zich met Nederlandse tweet tot Ajax-spits Julian Rijkhoff
0
ESPN steekt de draak met Milan van Dongen en rakelt hilarische video op
1
De EK-selectie van Portugal: dit zijn de spelers die kans maken
6
Keuze van Ajax nadert: nog maar twee trainers in beeld in Amsterdam
19
Winkelmedewerker belandde per ongeluk op selectiefoto PSV: 'Kan niet voetballen'
7
Yankuba Minteh: binnen twee jaar van zandvlaktes naar uitblinken bij Feyenoord
3

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties