Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Mitrovic helpt Arsenal met snelle rode kaart in het zadel

Laatste update:

Na het duel zal er ongetwijfeld nog lang worden nagesproken over het 'korte lontje' van Mitrovic, die tegen Arsenal na een kwartier spelen zijn voet over de bal zette en het scheenbeen van Francis Coquelin raakte. Andre Marriner, die sowieso een erg drukke middag beleefde, trok een directe rode kaart en dat was een juiste beslissing. De arbiter had even hiervoor overigens verzuimd om Arsenal een strafschop te geven, nadat Hector Bellerin was neergegaan na contact met Florian Thauvin.

Arsenal was met elf tegen elf al sterker dan Newcastle en had met een man meer helemaal een veldoverwicht. Daar kwamen niet veel kansen uit voort, maar een kwartier voor tijd had Theo Walcott de bezoekers absoluut op voorsprong moeten zetten. Tim Krul wist een schot vanuit de tweede lijn van Alexis Sánchez niet te klemmen, waarna Walcott eenvoudig binnen kon tikken. De aanvaller raakte de bal echter niet goed en omdat er verder nauwelijks gevaar meer kwam voor het doel van Krul, gingen Newcastle en Arsenal in evenwicht rusten.

In de tweede helft bleef Arsenal zoeken naar de openingstreffer en die werd na zeven minuten gevonden. Een schot van Aaron Ramsey kon nog gekeerd worden door Krul, maar de keeper was kansloos toen Fabricio Coloccini een mislukt schot van Alex Oxlade-Chamberlain toucheerde en de Argentijn zo een eigen doelpunt maakte. De voorsprong kwam dus wat gelukkig tot stand, maar was absoluut verdiend; Newcastle leverde op het eigen veld veel strijd, maar creëerde werkelijk helemaal niets. Petr Cech hoefde geen enkele keer echt in actie te komen.

Zijn collega aan de overkant moest wel steeds bij de les blijven en Krul voorkwam met een uitstekende redding de 0-2 van Alexis. Newcastle mocht hierdoor blijven hopen op een goed resultaat, maar de voorsprong van Arsenal kwam geen moment in gevaar. Vier minuten voor tijd kwam Siem de Jong bij Newcastle nog binnen de lijnen; Vurnon Anita was toen al gewisseld ('72), terwijl Krul, Daryl Janmaat en Georginio Wijnaldum van begin tot eind meededen. Na de interlandbreak speelt Arsenal thuis tegen Stoke City en Newcastle uit tegen West Ham United.

-
De rode kaart voor Aleksandar Mitrovic was terecht

Meer nieuws

VZ Team van de Week: Ajax, Feyenoord en PSV aanwezig na doelpuntrijk weekend
22
Öztürk spot opvallende uitblinker in Serie A: 'Ik zag dit niet in de Eredivisie'
3
VZ Kort: FC Utrecht langer door met routinier Jens Toornstra
77
Eredivisie-clubs opgelet: Tjaronn Chery komende zomer op te pikken
14
'Zoekend Ajax en PSV sturen scouts af op Europese halve finale'
23
Genadeloze Carragher adviseert speler van Man United te stoppen met topvoetbal
71

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties