Málaga blijft overeind dankzij Caballero en falende Dortmunders

In een heerlijke eerste helft werd weliswaar niet gescoord, maar beide teams hadden diverse mogelijkheden. In de eerste twintig minuten hield Willy Caballero de thuisploeg op de been. Na dertien minuten spelen kreeg Mario Götze de bal na voorbereidend werk van Robert Lewandowski niet langs de doelman. Luttele minuten kon Götze zich revancheren, na een pass van Ilkay Gündogan, maar ook dit keer stond Caballero een openingstreffer van die Borussen in de weg.

Málaga voelde zich zichtbaar niet op zijn gemak en leed snel balverlies. Pas na een half uur oogde het team van Pellegrini gevaarlijk, toen Javier Saviola niet bij de bal kwam. De wedstrijd ging op en neer en enkele minuten voor rust was Málaga dicht bij de 1-0. Na een voorzet van Joaquin kopte Weligton op doel, maar was doelman Roman Weidenfeller attent. De rebound van Jérémy Toulalan werd door Götze onschadelijk gemaakt en zodoende gingen beide ploegen doelpuntloos rusten.

Málaga had vlak na de onderbreking geluk dat Lewandowski een dot van een kans in het strafschopgebied volledig verprutste. Na een pass van Götze vanaf links raakte hij de bal compleet verkeerd. Pellegrini keek lijdzaam toe hoe zijn ploeg er weer niet in slaagde om de bal lang in de ploeg te houden. Dat het niet de avond van Götze was, werd na ruim een uur spelen wel duidelijk. De middenvelder kreeg het leer van Gündogan mee en met zijn mislukte inzet ging ook zijn derde poging mis.

Isco kreeg de bal enkele minuten later ook niet langs Weidenfeller, die de inzet met zijn vuisten keerde. Pellegrini en Klopp opteerden daarna voor enkele wissels, maar ook de veranderingen kregen het scorebord niet in beweging. Het middenveld van Málaga maakte in de slotfase een stabielere indruk en daar hadden de bezoekers geen remedie tegen.