Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Mohamed Ihattaren zit niet in de fase dat hij geholpen kan worden'

Laatste update:

Helder weet hoe het is om privé de verkeerde keuzes te maken. Hij raakte verslaafd aan gokken en belandde uiteindelijk in de gevangenis vanwege bedreiging, mishandeling en vuurwapenbezit. "Ineens heb je geld en status, mensen hebben torenhoge verwachtingen van je", probeert de oud-speler van onder meer Arsenal de situatie van Ihattaren te duiden in gesprek met de NOS. "Alles wat je doet, wordt in de media uitvergroot. Je bent een kind in een te volwassen wereld. Daar verantwoordelijk mee omgaan, is een hele kunst."

Ihattaren kreeg bij Ajax de uitgelezen mogelijkheid om terug te keren op het hoogste podium. Het begaafde talent kreeg Gerald Vanenburg als persoonlijke begeleider en leek even op de weg terug, maar kreeg het niet voor elkaar om te lijn door te trekken. "Hij zit niet in de fase dat hij geholpen kan worden", aldus Helder, die een duidelijk verschil ziet met toen hij in de problemen terechtkwam. "Het is voor hem nu erger. De druk is hoger en sociale media zetten al je daden in de spotlights. Als er in mijn tijd een smartphone had bestaan, zat ik nu nog in de bak."

Voor nu heeft Helder er een hard hoofd in. Ihattaren staat nog tot medio 2025 onder contract bij Juventus, maar bij de club uit Turijn is hij al enige tijd niet betrokken bij de groepstraining. Af en toe deelt hij een foto of video uit het krachthonk. "Ik weet zeker dat ook Ihattaren zichzelf nu nog niet kan veranderen", zegt Helder. "Van der Vaart, Vanenburg, Sneijder, de broer van Nouri, hij kreeg de jackpot aan persoonlijke begeleiding. Hij verkloot het niet zomaar, de jongen wil veranderen, anders zou hij ook geen hulp vragen. Maar hij houdt het niet vol."

Helder heeft tot slot een mooie boodschap voor Ihattaren. De oud-voetballer is van mening dat de technicus dicht bij zichzelf en vooral zijn overleden vader moet blijven. Helder ziet het overlijden van Ihattaren's vader als belangrijke risicofactor. "Dat zou ik hem zeggen: luister, je vader is trots op jou. Hij is er niet meer, maar hij is er altijd. Hij ziet jou en weet dat er maar weinigen gezegend zijn met zo'n gouden linkerbeen als jij. Haal kracht uit zijn trots."

Meer nieuws

De EK-selectie van Turkije: dit zijn de spelers die kans maken
0
Antony, Amrabat en nog acht spelers die moeten vrezen bij Manchester United
1
Johan Derksen raadt Ajax totaal andere trainer dan Graham Potter aan
3
VZ Team van de Week: Ajax, Feyenoord en PSV aanwezig na doelpuntrijk weekend
25
CL-finalist Borussia Dortmund rakelt oude tweet van PSG op uit 2020
1
PSG moet Champions League-finale na zes keer lat en paal aan Dortmund laten
168

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties