Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Monaco doorbreekt hegemonie PSG met eerste titel in 17 jaar

Laatste update:

Voor de Monegasken is het de beloning voor een indrukwekkende opmars, die in 2013 werd ingezet met promotie naar de hoogste Franse afdeling. Les Rouge et Blanc eindigen in de voorgaande drie voetbaljaargangen nog op respectabele afstand van PSG, maar overdonderden de hoofdstedelingen met name in het tweede gedeelte van dit seizoen. Monaco liet na de winterstop nog maar vier punten liggen in de competitie en wist dat het woensdag aan een gelijkspel genoeg had om de eerste plaats definitief veilig te stellen.

Kylian Mbappé zette AS Monaco op een 1-0 voorsprong.

De voortekenen waren positief voor het team van Jardim. Monaco won zijn laatste negen competitiewedstrijden in het eigen Stade Louis II en leek tegen Saint-Étienne weinig last te hebben van kampioensstress. De thuisploeg begon uitstekend aan de krachtmeting en werd al vroeg op sleeptouw genomen door Kylian Mbappé. De Franse tienersensatie werd na negentien minuten spelen door aanvalscompagnon Radamel Falcao weggestoken achter de laatste linie van de bezoekers en speelde doelman Stéphane Ruffier vervolgens behendig uit, alvorens hij het leder in het lege doel kon schuiven: 1-0.

Monaco kreeg daarna via Falcao en Benjamin Mendy mogelijkheden op de 2-0, maar zij slaagden er niet in te scoren. Het publiek in het prinsdom bleef derhalve ademloos toekijken tot het laatste fluitsignaal. Jordan Veretout leek na een uur spelen op weg naar de gelijkmaker, maar Kamil Glik wist die met een uiterste krachtsinspanning toch nog te voorkomen. Monaco overleefde die moeilijke periode en wist er in blessuretijd zelfs nog 2-0 van te maken via invaller Valère Germain.

-

Meer nieuws

Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
112
Real Madrid schiet worstelende Karim Benzema uit het niets te hulp
7
'Ik vind Mark van Bommel naar Feyenoord wel een spannende gedachte'
2
Dortmund houdt PSG en Mbappé in toom en mag dromen van CL-finale
68
Chris Woerts ziet Ajax 'hele goede keuze maken' op bestuurlijk vlak
12
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
10

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties