Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Mooie anekdote over piepjonge Frenkie de Jong: 'De trainer werd helemaal gek'

Laatste update:

Koppers heeft een mooie profcarrière achter de rug. Hij debuteerde in Ajax 1 en speelde in datzelfde seizoen twee keer in de Europa League tegen Manchester United. In totaal kwam hij tot elf duels in de hoofdmacht van de Amsterdammers.

Koppers (links) met Quincy Promes en Luc Castaignos in zijn tijd bij FC Twente.

De linksback speelde vervolgens bij ADO Den Haag, FC Twente, Willem II en PEC Zwolle. Bij de Blauwvingers liep hij echter een zware blessure op. "Bij een potje voetvolley scheurde ik mijn achillespees af", vertelt hij tegenover Voetbal International.

"Daarna is het echt helemaal fout gegaan." Tijdens zijn revalidatie op de KNVB-campus in Zeist scheurde hij opnieuw dezelfde pees af. "Toen heb ik wel de hele terugweg zitten janken. Ik dacht: hoe kan dit nou weer?" Na een lange revalidatie en een korte periode bij Almere City kwam er vervroegd een einde aan zijn profloopbaan.

Koppers speelde tijdens zijn carrière samen met meerdere spelers die later uit zouden groeien tot wereldsterren. Zo maakte hij bij Ajax van dichtbij de klasse van Jan Vertonghen en Christian Eriksen mee en zag hij bij FC Twente de geweldige instelling van Dusan Tadic.

In zijn periode bij Willem II speelde Koppers ook nog samen met een piepjonge Frenkie de Jong, die op dat moment net was aangehaakt bij het eerste elftal. Doordat de Tilburgers een moeizame seizoenstart hadden, zat de druk er destijds al flink op.

"Op de training speelden we vaak met de basis tegen de wissels, waar Frenkie in die tijd bij hoorde", vertelt Koppers lachend. "De wissels moesten zich tijdens een tactische training voordoen als de tegenstander. Wat Frenkie deed? Hij dribbelde iedereen voorbij en scoorde. Onze trainer Jurgen Streppel werd helemaal gek en zei: 'Frenkie, zo speelt de tegenstander toch ook niet?' De Jong bleef dan met een glimlach rondlopen. Hij is echt een enorme liefhebber."

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Voetbalzone (Feyenoord/Ajax/PSV/Transfer) nieuws? Volg dan nu ons WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

Graham Potter wordt zeker niet de nieuwe trainer van Ajax
24
Sergiño Dest vertrekt uit Eindhoven: PSV licht koopoptie niet
36
Live meepraten in de Europa League: Bayer Leverkusen - AS Roma
1
Live meepraten in de Europa League: Atalanta - Olympique Marseille
0
De EK-selectie van Turkije: dit zijn de spelers die kans maken
22
PSV vist achter het net: target Zeno Debast maakt voor 16 à 18 miljoen transfer
5

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties