Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Motie van wantrouwen aanstaande: Van Praag en rest RvC Ajax moeten weg'

Laatste update:

Het gaat zondag bij NOS Studio Voetbal al snel over de crisis bij Ajax. Naast de crisis op het veld rommelt het ook op bestuurlijk niveau bij de Nederlands recordkampioen.

Vermeulen omschrijft het als 'een guerrillaoorlog tussen Michael van Praag en Alex Kroes', en weet welke ontwikkeling eraan zit te komen. "De supporters zijn anti-Van Praag, maar in Ajax-kringen werd in het stadion ook echt wel gesproken van dat er meer gebeurt dan dat."

"Er staat een motie van wantrouwen te wachten ten opzichte van Van Praag", onthult Vermeulen dan. Bij aanvaarding daarvan door de aandeelhouders zou de bestuursraad niet alleen voorzitter Van Praag, maar ook overige commissarissen Leo van Wijk en Danny Blind moeten wegsturen. "Het is een enorme stap, maar dat hebben ze er wel voor over", aldus Vermeulen.

De journalist vermoedt dan ook dat Van Praag uiteindelijk zal sneuvelen. "Ik denk dat Kroes er beter voor staat. Als je de fans achter je hebt en er dreigt een motie van wantrouwen... Er is 25 april nog een ledenvergadering, desnoods 21 mei nog een buitengewone vergadering van aandeelhouders... Ik denk dat het niet houdbaar is en hij het onderspit gaat delven. En dat Kroes er uiteindelijk toch als winnaar uitkomt, óf de AFM (Autoriteit Financiële Markten, red.) moet toch onderzoek gaan doen en hem een flinke douw geven."

De situatie


Ajax bracht een kleine twee weken het persbericht naar buiten dat Kroes per direct geschorst was door de RvC. De algemeen directeur had vlak voor de publicatie van zijn benoeming ruim 17.000 aandelen Ajax gekocht, wat duidde op handel met voorwetenschap. Omdat handel met voorwetenschap strafbaar is in Nederland, voelde de RvC zich genoodzaakt Kroes te schorsen, zo lichtte Van Praag later toe. De RvC-voorzitter gaf tevens te kennen 'dat er geen weg terug was' voor Kroes.

Kroes gaf al snel daarop aan de zaak 'in alle transparantie' aan de AFM te willen voorleggen. Even later bleek dat ook Van Praag een flater had geslagen inzake zijn eigen Ajax-aandelen. Van Praag had zijn eigen aandelenpakket niet laten registreren bij de AFM, wat de spanningen in Amsterdam alleen maar verder deed toenemen. De bestuursraad schaarde zich achter Kroes, en lijkt nu de volgende zet te gaan doen.

Meer nieuws

Een buitenlandse wedstrijd bijwonen? Koop je officiële tickets in de ticketshop!
0
Vitesse zet dag voor besluit KNVB belangrijke stap richting redding van de club
12
ESPN geeft eerlijk toe waarom Ajax wél live wordt uitgezonden en FC Twente niet
37
Meerderheid Premier League-clubs stemt tegen afschaffing van de VAR
14
VZ Kort: Einde seizoen voor Manchester City-doelman Ederson Moraes
77
Juventus ontslaat Massimiliano Allegri; vervanger kan tot medio 2027 tekenen
24

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties