Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Mourinho krijgt voorwaardelijke gevangenisstraf en forse boete voor fraude

Laatste update:

De Portugees verduisterde totaal 3,3 miljoen euro (1,6 miljoen in 2011 en 1,7 miljoen in 2012) voor de Spaanse belastingdienst, door het geld weg te sluizen via offshorebedrijven in Ierland, de Britse Maagdeneilanden en Nieuw-Zeeland. Indien Mourinho zich in de toekomst schuldig maakt aan een soortgelijk vergrijp, moet hij een jaar de gevangenis in. Daarnaast moet hij een forse boete aan de Spaanse ficus betalen.

De boete bedraagt zestig procent van het gefraudeerde bedrag, waardoor Mourinho een slordige 1,9 miljoen euro moet betalen. Dit komt bovenop het bedrag van 3,3 miljoen euro, waardoor hij totaal 5,2 miljoen moest terugbetalen. Volgens El Mundo heeft de manager van Manchester United eerder al 4,4 miljoen terugbetaald aan de Spaanse fiscus, waardoor zijn schuld op dit moment nog een kleine 800.000 euro bedraagt. In mei werd Mourinho al schuldig bevonden, waardoor nu dus deze straf is opgelegd.

Mourinho is niet de eerste in de voetbalwereld die in de clinch ligt met de Spaanse belastingdienst. Onder meer Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Alexis Sánchez, Marcelo en Fábio Coentrão kregen eerder een voorwaardelijke gevangenisstraf en een boete wegens belastingfraude. Indien de opgelegde gevangenisstraf in Spanje voor dit vergrijp lager is dan twee jaar, wordt deze omgezet in een voorwaardelijke straf.

Meer nieuws

Real Madrid voert show op in Bernabéu; Ancelotti staat voor keepersdilemma
8
ADO doet goede zaken in KKD-play-offs met verdiende zege op De Graafschap
2
Tijjani Babangida verliest na broer Ibrahim ook zoon Fadil (1) na auto-ongeluk
2
Manchester City kan het karwei zondag afmaken dankzij heldenrol Ortega
101
Graafschap-fans eisen dat duel wordt stilgelegd na medisch noodgeval op tribune
19
'Man United schakelt razendsnel door na vertrek Varane en ziet opvolger in PL'
8

Meer sportnieuws

Raad de transfer! ????
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties