Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Mourinho prikt proefballon door: 'Het zou een grote ramp zijn!'

Laatste update:

In Engeland gaan er stemmen op om een onafhankelijk panel na wedstrijden zich uit te laten spreken over fopduiken en dergelijke. Zo zouden spelers die zich expres laten vallen, alsnog geschorst kunnen worden door de Engelse voetbalbond. Ondanks dat Mourinho heeft gezegd dat de 'voetbalautoriteiten' er alles aan moeten doen schwalbes tegen te gaan, ziet hij echter niets in dat plan. "Zulke independent panels doen hun werk nooit goed", legt de coach uit in een interview met Sky Sports.

Chelsea won vorige week zaterdag met 2-0 van Hull City en in dat duel kregen Diego Costa en Willian een gele kaart omdat zij blessures zouden hebben gesimuleerd en collega Steve Bruce vond dat Gary Cahill ook en kaart verdiende: "Hij had zo mee kunnen doen in het Zwanenmeer", sprak hij. De verdediger van Chelsea zou dus nog achteraf geschorst kunnen worden, wanneer de bond een commissie instelt die de vermeende schwalbe op basis van de videobeelden nog eens onder de loep kan nemen.

"Maar dat werkt niet, dat zou een ramp zijn. Een ramp!", aldus Mourinho. "Vorig seizoen werden clubs bijvoorbeeld achteraf gestraft na schwalbes, maar andere spelers werden juist beschermd. Ik zag dat een speler die op de grond zat in de rug werd getrapt, maar er volgde geen schorsing. Anderen werden weer om de kleinste dingen geschorst." De coach doelt daarmee overigens op Yaya Touré, die Ricky van Wolfswinkel in het duel met Norwich City een trap uitdeelde.

"Spelers worden wel voor silly comments op Facebook en Instagram gestraft, maar andere spelers komen met andere zaken wel weg. Jij hebt het over de duikpartij van Cahill, wat volgens mij trouwens geen schwalbe was, maar je hebt het niet over Filipe Luis, die een schop kreeg en nu misschien wel met een zware blessure in het ziekenhuis had kunnen liggen. Dergelijke onafhankelijke panels meten met twee maten en geven de partij die nu al vaak het voordeel krijgt, dan ook het voordeel van de twijfel."

Ben jij het met José Mourinho eens?

Meer nieuws

Live meepraten in de Serie A: AC Milan - Genoa
0
Pak 2,6x je inzet als Uitblinker Minteh scoort tijdens Feyenoord-PEC Zwolle!
0
Unai Emery wijst aanbieding van Bayern München om twee redenen af
1
Veteraan gaat Real Madrid na 469 wedstrijden verlaten voor avontuur in MLS
2
Chelsea laat aan de hand van magistrale Palmer geen spaan heel van West Ham
8
Luuk de Jong grapt over zaakwaarnemersrol om selectie PSV intact te houden
5

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties