Musa de held van CSKA Moskou; Van Dijk viert feest met Celtic

FK Qarabag - Celtic 0-0
Beide ploegen zochten in de eerste helft in Baku veelvuldig de aanval en hoewel Celtic iets meer balbezit had, kwam Qarabag het dichtst bij een doelpunt. Emilio Izaguirre voorkwam de 1-0, doelman Craig Gordon keerde een schot van Richard Almeida en Reynaldo schoot over. Het Celtic van manager Ronny Deila kwam in het eerste bedrijf eigenlijk tot geen enkele uitgespeelde mogelijkheid.

Qarabag, waarbij Rydell Poepon na 64 minuten naar de kant werd gehaald, ging ook na rust op jacht naar een treffer. Badavi Hüseynov en Rashad Sadiqov schoten echter over en verder gaven Van Dijk en Dedryck Boyata weinig weg. Na ruim een uur zorgde Celtic voor het eerst dreiging toen Stuart Armstrong over mikte. De beste kans voor de gasten was die voor Stefan Johansen, maar hij schoot na 84 minuten naast. Het bleef zodoende bij een brilstand.

Sparta Praag - CSKA Moskou 2-3
Sparta en CSKA speelden vorige week met 2-2 gelijk en de Moskovieten moesten dus scoren in de Generali Arena. Zij begonnen echter dramatisch, want na iets meer dan een kwartier op de klok keken zij tegen een 2-0 achterstand aan. Ladislav Krejci scoorde op aangeven van Kehinde Fatai en laatstgenoemde verdubbelde zelf de marge door na een voorzet vanaf links de bal binnen te glijden. CSKA presenteerde zich als een apathische en ongeïnteresseerde ploeg, maar kwam toch terug in de wedstrijd en daar was één man verantwoordelijk voor: voormalig Venlonaar Ahmed Musa.

De Nigeriaan prikte de bal na een pass van Roman Eremenko onder de keeper door en scoorde kort na de verplichte onderbreking opnieuw. Hij chipte de bal bij de tweede paal in het doel, nadat een voorzet van Kirill Nababkin bij hem terecht was gekomen. Sparta gaf de moed echter niet op en was na 61 minuten dicht bij de 3-2, maar invaller David Lafata trof de paal. Na de rode kaart voor Marek Matejovsky trok CSKA de wedstrijd naar zich toe: Alan Dzagoev kapte op de rand van de zestien naar zijn rechter en vond de verre hoek. CSKA plaatste zich op die manier voor de laatste voorronde.