MVV baalt na Limburgse derby, spektakel bij Almere City - FC Oss

MVV Maastricht - VVV-Venlo 0-0
De ploeg van Ron Elsen begon sterk aan de Limburgse derby, maar drie kansen in de eerste minuten waren niet aan de thuisploeg besteed. Ook twee latere mogelijkheden resulteerden niet in een doelpunt. Kansen benutten bleek ook in deze derby het grote manco van MVV, dat genoegen moest nemen met een doelpuntloze ruststand.

MVV raakte in de tweede helft vermoeid, het spel werd slordiger en weer ontbrak de scherpte voorin. Jordy Croux kreeg nog een geweldige kans vlak voor het einde, maar VVV vertrok met een punt uit De Geusselt. VVV creëerde weinig en speelde de laatste minuten met tien man, na een tweede gele kaart voor Jeffrey Altheer.

Almere City FC - FC Oss 4-2
Na twintig minuten spelen kreeg de ploeg van Fred Grim een goede kans om op 1-0 te komen. Een strafschop van Leon de Kogel, na een charge van Rick Stuy van den Herik op Norair Mamedov, was een prooi voor Nick Hengelman. Tien minuten later viel de 0-1: Dennis Janssen gaf Jorzolino Falkenstein een niet te missen kans. Lorenzo Piqué maakte er al snel 0-2 van, na een blunder van doelman Marco van Duin.

Vlak voor rust kreeg Almere City weer een strafschop, dit keer na hands van Kevin van Veen, en Vincent Janssen benutte de elfmetertrap wel: 1-2. De doelpuntenmaker had twintig minuten voor tijd een aandeel in de 2-2 van Mamedov, die raak knikte uit diens voorzet. Luttele minuten later was de ommekeer compleet: oog in oog met Hengelman plaatste invaller Fabian Serrarens de 3-2 in het net. De 4-2 van De Kogel maakte een einde aan het verzet van FC Oss.

FC Emmen - Helmond Sport 2-2
Er gebeurde van alles in de JenS Vesting. Na een half uur namen de bezoekers de leiding, op prachtige wijze. Een diagonaal schot van Elbers in de kruising betekende de 0-1. De vreugde was van korte duur. Roland Bergkamp tekende minuten later al voor de 1-1. Helmond Sport kwam vlak daarna met tien man te staan, na een onnodige charge van Elbers op de helft van FC Emmen.

Het was echter de ploeg van Jan van Dijk die na rust weer op voorsprong kwam. Uit een corner tekende Ferry de Regt voor de 1-2; doelman Marko Meerits ging niet vrijuit. FC Emmen slaagde er opnieuw in om de achterstand weg te werken. Na goed voorbereidend werk van Alexander Bannink maakte Leandro Resida de gelijkmaker: 2-2. Het bleef spannend, met veel strijd maar ook veel fouten. De ploegen moesten echter genoegen nemen met een puntendeling.