MVV laat opnieuw punten liggen en zet koppositie op het spel

Helmond Sport - MVV Maastricht 1-1
De kraker werd in de beginfase in de hoogste versnelling afgespeeld in het Lavans Stadion. Doelman Wouter van der Steen moest Helmond Sport een paar keer redden en het bezoek moest na achttien minuten met tien man verder doordat Sven Braken na een schandalige schop een directe rode kaart kreeg. Die overtalsituatie buitte de thuisploeg goed uit, want acht minuten voor rust zorgde Charles Kazlauzkas voor de 1-0. De ploeg van Eric Meijers, die dit seizoen pas één keer buitenshuis verloor, kwam halverwege de tweede helft echter wel op gelijke hoogte door een treffer van invaller Davide Timmermans. De spannende slotfase leverde geen treffers meer op in de textielstad.

SC Cambuur-Leeuwarden - Telstar 3-2
SC Cambuur-Leeuwarden nestelde zich door een krappe zege in de top van de Jupiler League. Na de aftrap van Sinterklaas begon het bezoek scherper, want een treffer werd afgekeurd en Dennis Telgenkamp moest een paar keer handelend optreden. In vier minuten tijd stond er echter een 2-0 op het bord, want de jarige Adnane Tighadouini verzorgde een dubbelslag. Telstar kwam in de 55e minuut terug in de wedstrijd door een treffer van Shabir Isoufi, maare en kwartier voor tijd zorgde Erik Bakker met een benutte strafschop voor de 3-1. De aansluitingstreffer van Rhys Murphy ('87) kwam te laat. Cambuur staat hierdoor op de vierde plaats.

Fortuna Sittard - FC Eindhoven 1-1
Fortuna Sittard verloor dit seizoen pas één keer in de eigen Trendwork Arena en ook vrijdagavond begonnen de Limburgers sterk. Dat leidde tot kansen en na twintig minuten tot de 1-0: Patrick N'Koyi was met een afstandsschot doeltreffend. Het regende kansen voor de thuisploeg, maar vlak na de onderbreking was het juist FC Eindhoven dat scoorde. Serhat Koç verschalkte keeper Ferhat Kaya in de lange hoek. N'Koyi had een hattrick kunnen scoren, maar een inzet werd van de lijn gehaald en een kopbal trof de lat. Hierdoor kan de ploeg van Wil Boessen de tweede periodetitel wel vergeten en pakt Eindhoven na het ontslag van coach John Lammers één punt.

Go Ahead Eagles - FC Emmen 2-1
Go Ahead boekte de derde zege in vijf wedstrijden en kwam al heel vroeg in de wedstrijd aan de leiding, via Marnix Kolder. De altijd en overal scorende spits wist het defensief spelende Emmen al vlot met een goed schot op achterstand te zetten. Met een fraai schot van afstand trok Shkodran Metaj tien minuten na rust de stand echter weer in evenwicht. De Eagles gaven niet op en dankten Quincy Promes, die het ook van afstand probeerde en scoorde. Na twee remises pakt Go Ahead nu weer de volle buit: volgende week wacht opnieuw een thuiswedstrijd en dan is SC Veendam de tegenstander.

SC Veendam - FC Den Bosch 0-3
Na verlies en winst in het eigen stadion moesten de supporters van SC Veendam nu een nieuwe nederlaag verwerken. Na de huldiging van Angelo Cijntje, die zijn 300e duel als prof tegemoet ging, ontspon zich een weinig verheffende wedstrijd. Veendam had wel de meeste kansen, maar in de tweede helft waren het de Bosschenaren die toesloegen. Jeffrey Vlug tekende voor zijn derde van het seizoen. En met nog tien minuten te gaan deed Randy Wolters hetzelfde: ook hij maakte zijn derde en stelde zo de zege veilig: Ralf Seuntjens maakte er zelfs nog een wat geflatteerde 0-3 van. Na drie nederlagen op rij klimt FC Den Bosch weer wat uit het dal.

Almere City FC - Excelsior 2-1
De nummers dertien en achttien van de Jupiler League sloten af op 2-1 in Flevoland. Voor Almere City een bevestiging dat het uitstekend bezig is, want de winst op Excelsior was al de vijfde opeenvolgende: een clubrecord voor het team van Fred Grim. De goal die Leroy Resodihardjo na een kwartier spelen in de korte hoek maakte werd ongedaan gemaakt door Elvis Manu. De van Feyenoord gehuurde aanvaller, één van de weinige lichtpuntjes van de Kralingers, kon met zijn vijfde van het seizoen echter geen einde maken aan de negatieve reeks van zijn team. Fabian Serrarens haalde namelijk verwoestend uit en diende Excelsior zo alsnog het vijfde verlies op rij toe.