MVV op promotiekoers, Van de Pavert de held, hattricks voor trio

MVV Maastricht - Almere City FC 2-1
Koploper MVV Maastricht kwam al na dertien minuten op achterstand. Rowin van Zaanen scoorde doordat doelman Bram Castro de bal niet goed kon wegwerken. Na een halfuur zorgde Tom van Hyfte bij een hoekschop voor de gelijkmaker. Beide partijen kregen een goede kans, maar de thuisploeg kwam tien minuten na rust op voorsprong. Malcolm Esajas vond de korte hoek en bezorgde de Limburgers de drie punten. Gino Felixdaal miste namens Almere City FC nog een enorme kopkans. MVV staat nu vijf punten 'los'.

FC Den Bosch - SC Cambuur-Leeuwarden 2-1
De achtervolger van MVV, SC Cambuur-Leeuwarden, verspeelde alle punten in de uitwedstrijd bij laagvlieger FC Den Bosch. De ploeg van Alfons Arts was in de eerste helft gelijkwaardig aan de thuisploeg en Den Bosch kwam vlak na rust op voorsprong in De Vliert. Benjamin van den Broek verzorgde de 1-0, maar een paar minuten later kopte Michiel Hemmen de gelijkmaker binnen. De gastheer mocht de meeste aanspraak maken op de zege en die kwam er ook. Randy Wolters zorgde met een fenomenale knal voor de 2-1. Tim Bakens haalde het einde niet bij Cambuur na tweemaal geel.

Helmond Sport - Go Ahead Eagles 2-2
Er zit zand in de motor van Helmond Sport. De laatste vier wedstrijden werden niet gewonnen en vrijdagavond werd er, zonder sterspeler Emrullah Güvenc, geremiseerd tegen Go Ahead Eagles. De bezoekers kwamen na 35 minuten verdiend op voorsprong door een treffer van Marnix Kolder. De thuisploeg kwam hierna een aantal keer goed weg, maar moest zich twintig minuten voor tijd alsnog gewonnen geven door een treffer van Xander Houtkoop. De Brabanders sleepten er door goals van Davy Brouwers en Olivier ter Horst alsnog een punt uit het vuur.

FC Dordrecht - Excelsior 3-3
FC Dordrecht draait in de top mee van de Jupiler League, maar hield vrijdagavond wel een kater over aan het duel met Excelsior. De Schapenkoppen stonden binnen een halfuur met 0-2 achter door een dubbelslag van Feyenoord-huurling Elvis Manu, maar die werd helemaal weggepoetst. Moussa Kalisse zorgde na een halfuur voor de aansluitingstreffer en Josimar Lima zette twee minuten later de gelijkmaker op het bord. De thuisploeg verdiende de overwinning en die leek door een treffer van Lars Veldwijk in de 82e minuut in de tas. Manu besliste in de slotseconde anders voor zijn hattrick: 3-3.

FC Oss - Fortuna Sittard 0-3
Fortuna Sittard verlengde zijn ongeslagen reeks tot vijf wedstrijden en boekte ook de derde zege op rij. Abdelaziz Khalouta tekende na tien minuten op fraaie wijze voor 0-1 en op slag van rust was het Prince Rajcomar die voor het eerst dit seizoen het net vond en Fortuna met een nog comfortabeler gevoel de kleedkamer in liet gaan. Met nog twintig minuten op de klok in de tweede helft maakte Fortuna aan de laatste twijfel nog een einde, toen Khalouta voor de tweede maal Luuk Koopmans passeerde en zijn team de ruimste zege van het seizoen schonk.

SC Veendam - De Graafschap 2-3
De Graafschap stond met 0-2 voor, maar gaf toch nog bijna de zege weg in het hoge noorden. Soufian El Hassnaoui, die voor de interlandperiode veroordeeld was tot de reservebank, betaalde zijn trainer het vertrouwen terug met de openingsgoal na een kwartier. De Superboeren leunde na de 0-2 van Anco Jansen echter te ver achterover en dat kwam hen duur te staan: Michalis Vakalopoulos werkte de aansluitingstreffer binnen en schonk Veendam hoop: Lars Hutten vervulde die hoop met de gelijkmaker. Invaller Ted van de Pavert maakte koud in het veld echter de winnende uit een hoekschop.

AGOVV Apeldoorn - FC Emmen 6-1
Het begin was vrijdag voor de bezoekers, maar uiteindelijk maakte AGOVV compleet gehakt van FC Emmen. Na een afgekeurd doelpunt van Wouter Weghorst herpakte Emmen zich en kwam het aan de leiding; de credits mochten nu wel echt naar Weghorst gaan, ook al verdedigde AGOVV knullig. Romario Kortzorg luisterde vervolgens zijn allereerste basisplaats in het betaald voetbal op met de 1-1 en, na rust, de 2-1. Joey Godee vervolgde het karwei met de derde en vierde Apeldoornse goal, waarna Kortzorg zijn hattrick completeerde. Godee deed het hem vier minuten voor het einde na.

SC Telstar - FC Eindhoven 3-1
In het 'keldergevecht' in Velsen-Zuid bezorgde Telstar zichzelf een oppepper, door met 3-1 te winnen van FC Eindhoven. Het gat naar de club uit de lichtstad groeit daardoor van één naar vier punten. Al na vijf minuten was het ex-Gunner Rhys Murphy die de voorsprong verzorgde met zijn derde goal van het seizoen. Nog binnen het half uur verdubbelde Cerilio Cijntje, die weer eens in de basis mocht beginnen, de score. FC Eindhoven herpakte zich enigszins in de tweede helft en kwam terug tot 2-1 via Serhat Koç, die een penalty benutte. De gelijkmaker bleef echter achterwege: Cijntje tekende zelfs voor een derde goal bij Telstar.