MVV scoort zes keer in eigen huis, verrassend verlies voor Eindhoven

VVV-Venlo - FC Eindhoven 2-1
De ploeg van De Jong leed in Venlo duur puntenverlies in de strijd om de vierde periodetitel. De bezoekers kwamen al snel op achterstand. Doelman Tom Muyters verkeek zich bij het opbouwen, waarna Melvin Platje profiteerde: 1-0. De ploeg van Maurice Steijn verdubbelde na een klein half uur de voordelige marge: Muyters had geen antwoord op een inzet van Vito van Crooij. In de tweede helft slaagde FC Eindhoven er niet in om een nederlaag af te wenden. De 3-0 hing zelfs diverse malen in de lucht. Na de aansluitingstreffer van Diego Karg deed de ploeg van De Jong er alles aan om nog een keer te scoren. Joey Sleegers raakte zelfs nog de paal.

MVV Maastricht - FC Volendam 6-2
De ploeg van trainer Ron Elsen boekte voor het eerst dit seizoen de derde opeenvolgende overwinning en heeft zich gemengd in de strijd om de vierde periodetitel. In de eerste helft hielden de ploegen elkaar in evenwicht: na een assist van Sven Braken maakte Bryan Smeets de 1-0, maar Guyon Phillips zorgde al snel voor de 1-1. Tussen de 65e en 76e minuut trok MVV het duel naar zich toe. Leroy Labylle maakte er 2-1 van, Stef Peeters benutte een strafschop en Pascal Huser verscheen met de 4-1 op het scorebord. In de laatste tien minuten waren ook Davy Brouwers en weer Peeters trefzeker. Tom Overtoom bepaalde de eindstand: 6-2. Volendam was na de 7-0 nederlaag tegen NEC drie duels op rij ongeslagen gebleven.

FC Den Bosch - Jong PSV 1-1
In de eerste helft was allesbehalve vermakelijk te noemen. Tot vijf minuten voor rust hadden beide ploegen slechts een poging op doel achter hun naam staan. Daarna slaagde Suently Alberto erin om een dot van een kans te verprutsen, terwijl een vrije trap van Barry Maguire net over ging. In de tweede helft kwam FC Den Bosch als eerste tot scoren: na een strakke voorzet van Jordy Thomassen kreeg Augustine Loof een licht duwtje in de rug van Jort van der Sande, die daardoor raak kon koppen. Het aluminium stond daarna de 2-0 van Bassou Boulghalgh in de weg. Een rake strafschop bracht Jong PSV tien minuten voor het einde op 1-1. De sliding van Maarten Boddaert op Steven Bergwijn was te laat; Clint Leemans schoot raak vanaf elf meter.

SC Telstar - FC Oss 2-1
Telstar verloor de voorgaande twee wedstrijden en hoopte tegen FC Oss af te rekenen met die negatieve serie. De thuisploeg had in de eerste helft ook het beste van het spel, maar twee minuten voor rust werd het zowaar 0-1: Justin Mathieu legde de bal af op Istvan Bakx die simpel binnen kon tikken. Oss ging door de openingstreffer met meer vertrouwen voetballen en werd na rust dreigender en dreigender. Toch werd het na 73 minuten 1-1: Kevin van Essen omspeelde Luuk Koopmans en schoot raak. Tim Keurntjes maakte er even later zelfs 2-1 en doordat Ralf Seuntjens een strafschop miste, bleef het daar ook bij. Koopmans incasseerde bij het veroorzaken van die penalty een rode kaart.

Achilles'29 - RKC Waalwijk 0-1
Achilles'29 had op de eigen Heikant een duidelijk veldoverwicht, maar kwam niet verder dan enkele schoten van afstand. Doordat ook RKC Waalwijk niet één serieuze mogelijkheid creëerde, moesten de fans hopen op een aantrekkelijkere tweede helft. Het eerste gevaar kwam van de thuisploeg: Jop van Steen knalde een vrije trap tegen de kruising. Rutger Worm mikte even later naast. Halverwege de tweede helft kwam RKC plots op 0-1 door een benutte strafschop van Sandro Calabro. De Brabanders trokken die voorsprong over de streep en bleven daardoor voor de vierde speelronde op rij ongeslagen.