Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Na Bayern vliegt ook Dortmund uit de beker na kansloze avond in Leipzig

Laatste update:

Leipzig was vanaf het begin de betere ploeg. Zo probeerde Dani Olmo het met een goed schoot, maar zag de Spanjaard dat Gregor Kobel een fraaie redding in huis had. Tien minuten later was het alsnog raak voor de thuisploeg. Een voorzet vanaf de rechterkant kon worden binnengelopen door Werner: 1-0. Zowel Werner als Olmo kregen nog voor rust de kansen om de voorsprong te verdubbelen, maar beide spelers stuitten op Kobel.

Dortmund mocht van geluk spreken dat het even na een half uur spelen niet 2-0 stond. Gvardiol werd in alle vrijheid gevonden, maar de kopbal van de Kroaat ging millimeters over. Leipzig domineerde en kwam er met grote regelmaat gevaarlijk uit. Het leidde nog tot enkele kansjes, maar gescoord werd er voor rust niet meer.

Na rust moest Dortmund het over een andere boeg gooien, maar het lukte de ploeg van Edin Terzic maar niet om gevaarlijk te worden. Donyell Malen, die een basisplaats kreeg toebedeeld, leek vlak na rust geblesseerd uit te vallen, maar gelukkig viel de schade mee. Kansen werden schaarser in de tweede helft. Wel kreeg Konrad Laimer een mogelijkheid, maar wederom was Kobel, de absolute uitblinker bij Dortmund, een hinderlijke obstakel voor Leipzig.

Vlak voor tijd kreeg Dortmund het pas voor de eerste keer voor elkaar om een schot tussen de palen te krijgen. Malen probeerde het, maar Janis Blaswich werd niet nerveus van de poging van de Nederlander. Blaswich onderscheidde zich diep in blessuretijd opnieuw, door een schot van de bezoekers uit de hoek te tikken. Aan de andere kant maakte Kampl het karwei af door uit een counter in een leeg doel raak te schieten: 2-0.

DFB-Pokal
RB Leipzig
2 - 0
Borussia Dortmund

Meer nieuws

Özil doet harde toezegging als Tottenham niet verliest van Manchester City
11
'Lewandowski wint Ballon d'Or mogelijk alsnog door onderzoek naar winst Messi'
22
Nieuwe details over bizarre rel bij NAC: 'Van Hooijdonk wast handen in onschuld'
10
Real Madrid zet deur naar uitgang wagenwijd open voor Modric, die niet wil gaan
11
Farioli wordt in aanloop naar PSG-thuis gevraagd naar toekomst bij Ajax
6
LaLiga-president Javier Tebas bevestigt komst Kylian Mbappé naar Real Madrid
43

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties