Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Na negentien jaar eindelijk weer Eredivisie aan De Krommedijk

Laatste update:

Omdat Sparta een periodetitel pakte mocht de traditieclub uit Rotterdam toch meedoen aan de nacompetitie. Plots bleek de ploeg van trainer Gert Kruys weer te kunnen voetballen, iets wat in de competitieduels daarvoor geen moment meer lukte. Zondag kwam FC Dordrecht aan de sfeervolle Krommedijk al na een paar minuten op voorsprong. Sparta-keeper Ricardo Kieboom, die de plek van de geblesseerde Khalid Sinouh innam, liet een schot van Funso Ojo door zijn vingers glippen. Even later moest de arme Kieboom ook nog eens gewisseld worden, na een botsing met ploeggenoot Pieter Nys.

Na het openingsdoelpunt van FC Dordrecht drong Sparta aan voor de gelijkmaker en het was ook een Spartaan die scoorde… Maar wel een die actief is voor FC Dordrecht. De door Sparta verhuurde Paul Gladon kopte knap binnen uit een voorzet van Funso Ojo. Invaldoelman Roy Kortsmit van Sparta had op dat moment nog geen bal gehad, toen hij dus wel de gang naar het net mocht maken.

Na rust moest Kortsmit opnieuw aan de bak, maar dat was voor hem wél een kans om zich te onderscheiden. FC Dordrecht kreeg namelijk een strafschop, nadat de excellerende Ojo werd neergelegd in het strafschopgebied. De bewierookte rechtsback Jeffrey Fortes ging achter de bal staan, maar na een dikdoenerige aanloop kreeg hij de bal niet langs Kortsmit. Sparta geloofde er nog in en trainer Kruys bracht topschutter Johan Voskamp, die niet fit genoeg was om aan de wedstrijd te beginnen.

Vanaf een meter of zestien schoof Mimoun Mahi de aansluitingstreffer binnen (2-1) en vanaf dat moment speelde Sparta alles of niets. Daardoor kwam er steeds meer ruimte voor FC Dordrecht, maar de thuisploeg speelde te slordig om het karwei definitief te klaren. Het bleef tot het einde spannend: zo kreeg Voskamp een dot van een kans om de 2-2 te maken. Pas in de slotfase, toen Steef Nieuwendaal van Sparta rood kreeg toen hij een counter van FC Dordrecht verhinderde, kreeg de thuisploeg wat ademruimte. Via Giovanni Korte counterden de Schapenkoppen zelfs nog naar 3-1.

-
Welke ploeg zie jij liever in de Eredivisie?

Meer nieuws

De beoogde opvolger van Slot bij Feyenoord die al drie keer kampioen werd
0
'Feyenoord, Ajax en AZ niet verheugd met Frank Paauw als bondsvoorzitter KNVB'
0
Giovanni van Bronckhorst in gesprek over terugkeer als hoofdtrainer
2
Heroïsche avond eindigt rampzalig voor Fortuna Düsseldorf na eerdere 0-3 zege
10
'Of ik deze zomer bij Feyenoord blijf? Dat weet je nooit, hè. Dat is voetbal'
3
Cristiano Ronaldo heeft aan twee doelpunten genoeg om evenveel records te breken
17

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties