NAC Breda dankt Tighadouini en boekt eindelijk weer eens zege

NAC Breda had de laatste vijf competitiewedstrijden in het Rat Verlegh Stadion niet gescoord en vrijdag moest het dan maar weer eens gebeuren. SC Cambuur speelde echter onbevreesd in de eerste fase van de wedstrijd. De ploeg van trainer Henk de Jong kwam ook tot het eerste schot van de wedstrijd: aanvoerder Etiënne Rijnen zette keeper Jelle ten Rouwelaar aan het werk. Daarna nam NAC het, wat betreft het krijgen van kansen, over van de bezoekers.

Kenny van der Weg kopte naast uit een hoekschop van Tighadouini, Mats Seuntjens schoot na een prima actie hoog over en Joeri de Kamps zag keeper Leonard Nienhuis de bal uit de kruising halen. De grootste kans was nog voor Guyon Fernandez. De spits schoot de bal binnen na een handig balletje van Gill Swerts, maar werd afgevlagd wegens buitenspel. SC Cambuur speelde een uiterst fletse eerste helft, maar richtte zich vlak voor rust nog even op: Bartholomew Ogbeche kopte de bal, ongehinderd, tegen de paal.

Na rust gebeurde er aanvankelijk bijzonder weinig, De Kamps pakte nog wel zijn gebruikelijke gele kaart, tot Tighadouini de ban brak voor de thuisclub. De man met een verleden bij SC Cambuur werd vrijgespeeld op de links en schoof de bal beheerst langs Nienhuis. Voor NAC betekende de treffer een einde aan 567 minuten in eigen huis zonder goal.

Voor SC Cambuur was dat het sein om de druk te verhogen en er in de persoon van Michiel Hemmen nog een spits bij te zetten. Vlak voor de wissel raakte SC Cambuur weer het aluminium, al gebeurde dat via een speler van NAC: Van der Weg kwam goed weg. De plannen van SC Cambuur pakten in de slotfase niet goed uit. Ruben Ligeon miste al een dot van een kans op de 2-0, maar Tighadouini maakte hem vervolgens wel. Diep in de blessuretijd tekende Ogbeche nog voor 2-1, maar NAC hield de punten thuis.