Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

NAC Breda verdwijnt na vijftien jaar uit de Eredivisie

Laatste update:

Roda had geen excuses meer en móest, na de 0-1 nederlaag in eigen huis van afgelopen week. Rick Plum stuurde zijn spelers dan ook met een duidelijke boodschap het veld in: zoek de aanval. Het openingsoffensief leverde de bezoekers een paar mogelijkheden op, met name voor Henk Dijkhuizen. De back van de bezoekers liet echter na om de score te openen en beide ploegen over twee wedstrijden weer in evenwicht te brengen. NAC schrok zichtbaar en krabbelde pas na een minuut of twintig iets op.

De thuisploeg bleek eindelijk goed wakker en nam het initiatief voorzichtig over. Langzaam maar zeker zag Maaskant zijn elftal opschuiven richting het doel van Benjamin van Leer, hetgeen leidde tot een paar goede mogelijkheden voor Guyon Fernandez. De spits verzuimde echter om de trekker over te halen, waarna Roda alsnog toesloeg. Op slag van rust stuurde Hicham Faik ploeggenoot Mitchell Paulissen weg met een prachtige pass, waarna de jonge aanvaller doelman Jelle ten Rouwelaar omspeelde en binnen schoot: 0-1.

Gesterkt door die treffer begon Roda ook sterk aan de tweede helft, die met de minuut van beide kanten zenuwachtiger werd. De beste kansen op een nieuw doelpunt waren echter voor de gasten uit Limburg. Paulissen zag uit kansrijke positie een schot geblokt worden, terwijl Van Hyfte uit een hoekschop dacht te kunnen scoren. Hij hoefde de bal alleen nog maar van dichtbij tegen het net te knallen, maar werd op het allerlaatste moment gedwarsboomd. Roda kon daar hoop uit putten en kreeg niet veel later nog een steuntje in de rug: Mats Seuntjens pakte zijn tweede gele kaart en moest met rood van het veld.

De tien van NAC ontsnapten vrijwel meteen daarna aan de 0-2, omdat een voorzet van Anco Jansen tegen de lat viel. Adnane Tighadouini knalde in de tegenstoot op de paal en weer twee minuten later raakte ook Paulissen uit een vrije trap het aluminium naast Ten Rouwelaar. Een tweede gele kaart voor Arjan Swinkels betekende dat beide elftallen numeriek weer in evenwicht kwamen, waarmee het vertrouwen in het Rat Verlegh Stadion terugkeerde. Gescoord werd er niet meer in de reguliere speeltijd.

In de zevende minuut van de verlenging leek Dirk Marcellis zich tot goudhaan van Breda te kronen. De verdediger kopte in na een verre hoekschop, maar zag zijn inzet uit het doel gehaald worden. De lijnrechter naast de goal oordeelde echter dat de bal de lijn wel degelijk was gepasseerd en kende de omstreden treffer toe. Na de 1-1 leek Roda er niet meer in te geloven, maar na 110 minuten viel de 1-2 dan toch nog: Van Hyfte knalde op fraaie wijze raak en dompelde Breda daarmee in diepe rouw. In het restant van de wedstrijd slaagde NAC er niet meer in om de degradatie alsnog af te wenden.

-

Meer nieuws

Feyenoorder ben je voor de lol: hoe Arne Slot het plezier terugbracht
17
Mats Wieffer komt dit seizoen niet meer in actie voor Feyenoord wegens blessure
23
Marco Reus hakt knoop door en vertrekt na 12 jaar bij Borussia Dortmund
31
Ten Hag onthult welke spits hij vorige zomer naar Manchester United wilde halen
34
Engelse pers kiest Manchester City-ster als beste speler van de Premier League
37
'Het heeft er alle schijn van dat Van Bommel gaat vertrekken bij Royal Antwerp'
16

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties