Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

NAC Breda weet weer wat winnen is en zegeviert in Friesland

Laatste update:

Om de rest van de subtop niet uit het oog te verliezen, was een overwinning voor Cambuur noodzakelijk tegen het als zeventiende geklasseerde NAC. In het begin had het er ook alle schijn van dat het elftal van trainer Henk de Jong op voorsprong zou komen in het eigen Cambuur Stadion. Een schot van verdediger Lucas Bijker verdween na enkele minuten al ternauwernood naast het doel van Jelle ten Rouwelaar en ook Bartholomew Ogbeche was na een fraaie aanname dicht bij een doelpunt.

NAC overleefde de openingsfase echter en begon zich langzaam maar zeker wat meer op de helft van de Friezen te begeven. Elson Hooi verzuimde nog om een fout van Vytautas Andriuskevicius af te straffen en Uros Matic stuitte op Cambuur-keeper Leonard Nienhuis, maar via Falkenburg was het na een klein half uur raak: de in de punt van de aanval geposteerde middenvelder kopte raak en bracht de gasten verrassend aan de leiding, 0-1. De thuisploeg wist zich hierna wel te herstellen, maar slaagde er niet in om voor de pauze weer op gelijke hoogte te komen.

Na de onderbreking moest Cambuur dus verder op jacht naar in eerste instantie de gelijkmaker en van NAC werd niet veel meer vernomen in offensief opzicht. Grote kansen bleven evenwel uit voor de Friese equipe; een kopbal van middenvelder Mohamed El Makrini na een hoekschop en een doelpoging van spelverdeler Albert Rusnák die net naast verdween waren de enige momenten waarop NAC het even benauwd kreeg.

Even later verschafte Rusnák zichzelf na een goede actie opnieuw een schietkans, maar ditmaal vloog de bal over het doel van Ten Rouwelaar. NAC-trainer Eric Hellemons liet ondertussen de disciplinair geschorste Mats Seuntjens en Adnane Tighadouini hun rentree maken, terwijl Ogbeche aan Cambuur-zijde meende dat zijn bewaker Kenny van der Weg hands maakte. De claim voor een strafschop werd echter niet gehonoreerd. Even later kon de Nigeriaan zijn hoofd achter de bal zetten na een voorzet, maar bracht Ten Rouwelaar redding. Ook in de slotminuten bleef de gelijkmaker uit, zodat NAC in de strijd tegen degradatie drie uiterst kostbare punten pakte.

-
Denk je dat NAC Breda in de Eredivisie blijft?

Meer nieuws

Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
22
Man United heeft twee spelers op het oog als partner van Lisandro Martínez
5
The Athletic heeft nog voor zijn komst naar Liverpool mooi nieuws voor Arne Slot
11
Thiago Silva zegt Chelsea definitief gedag in hartverwarmende afscheidsvideo
12
VZ Kort: SC Cambuur laat supporters thuis voor uitduel in Kerkrade
77
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
19

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties