NAC komt op meerdere manieren goed weg met zege in Venlo

Scheidsrechter Siemen Mulder liet het echter bij geel, na twintig minuten spelen. De Kamps kwam met een karate-achtige trap in op Jeffrey Altheer en mocht zich heel gelukkig prijzen dat Mulder hem slechts geel gaf. Altheer moest zich overigens kort voor rust laten wisselen, omdat hij te veel hinder ondervond van de overtreding van De Kamps. NAC bleef na het incident dus met elf man staan, een paar minuten nadat aanvaller Adnane Tighadouini erg gevaarlijk was geworden. De uitblinker van dit seizoen schoot na een mooie actie op de paal en liet VVV zo even bibberen.

De tweede serieuze kans ging er wél in. Fernandez sprong precies op tijd weg bij een steekbal, omspeelde doelman Niki Mäenpää en schoot vervolgens hoog binnen. Voor de zo bekritiseerde spits was het de tweede wedstrijd op rij dat hij scoorde voor NAC, na zijn twee goals tegen FC Groningen. Er kwamen meer kansen voor rust, maar Ruben Ligeon stuitte op Mäenpää en aan de overkant haalde Mats Seuntjens een inzet van de doellijn. In de eerste fase van de tweede helft trapte VVV het gaspedaal wat dieper in. Het team van Maurice Steijn nam het heft op den duur zelfs serieus in handen.

Voor het doel ging het echter mis of de NAC-defensie was alert genoeg om op te ruimen. Maaskant zag hoe zijn team aanvallend gezien niets in te brengen had en pas na dik twintig minuten weer eens een poging waagde. VVV bleef gretig en bijna tekende Melvin Platje voor een wereldgoal, maar zijn schot van dertig meter eindigde op de lat. Diezelfde Platje trof vervolgens ook nog eens de paal en had zo alle pech van de wereld. De Venlose gastheren wisten niet door te drukken richting de 1-1.

NAC mocht zo weer terugkomen en kreeg de gelegenheid met een grotere overwinning te vertrekken, maar deed dat niet. Mäenpää redde op een schot van Tighadouini en maakte er een hoekschop van: daarna kopte Fernandez, de man van de 0-1 voor rust, naast het doel. Gezien de kansenverhoudingen mag er niet gesproken worden van een gestolen zege voor NAC, dat de return maandag met een goed gevoel tegemoet zal treden. Op basis van het optreden van arbiter Mulder en het gevaar van Platje mag men de handen echter dichtknijpen.