Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

NAC over ontslag Hyballa: 'Op de werkvloer voelde men zich regelmatig onveilig'

Laatste update:

"Als clubleiding vonden we dat het niet goed ging", zegt Maas tegenover BN DeStem. "Op het gebied van samenwerking en verbinding. Van de werkvloer kregen wij daar heel veel signalen over. Al tijden. We hebben veel tijd en moeite ingestoken om dat in goede banen te leiden. Helaas heeft dat niet tot een goed resultaat geleid. Vandaar dat we tot deze maatregel zijn moeten overgaan."

Maas benadrukt dat Hyballa niet is ontslagen vanwege tegenvallende resultaten. "Nee, want je weet dat het tijd nodig heeft als je met een nieuwe groep begint. Het heeft echt meer te maken met de afspraken die je maakt omtrent samenwerking die niet goed worden ingevuld of nagekomen. Dat je dan denkt: gaat het nog verbeteren als je er zoveel tijd en moeite in hebt ingestoken? Daarover zijn we tot de conclusie gekomen dat we daar geen goed gevoel over hebben."

De technisch directeur van NAC weigert echter een concreet voorbeeld te geven van hetgeen dat heeft geleid tot het ontslag van Hyballa. "Uiteindelijk is Peter ook een werknemer van NAC. En wij als directie en dus als werkgever willen daar zo goed mogelijk mee omgaan. Het is wel zo dat vanuit de mensen op de werkvloer de situatie regelmatig als onveilig werd gevoeld. Daarover zijn we vaak in gesprek geweest om het ten goede te doen kantelen." Onveilig richting technische, medische en facilitaire staf, zo verduidelijkt Maas.

Contractverlenging in april
Hyballa tekende in januari een contract voor een halfjaar in Breda. Zijn verbintenis werd uiteindelijk in april verlengd, aangezien de optie in zijn contract voor 1 mei moest worden gelicht. "Wij wisten aan de voorkant dat naast de aardigheden ook eigenaardigheden bij de trainer en persoon Peter Hyballa waren. Ten tijde van de verlenging van de optie lichtend waren de plussen dominant tegenover de minnen", laat Maas weten.

"Wat zeker ook meespeelde was dat ten tijde van het lichten van de optie we volop op koers lagen van het halen van de play-offs. Het niet verlengen had ook zeker een slecht effect gehad op de club. Daarna is dat een paar keer minder geworden en moesten wij de begeleiding intensiveren. In de zomer zijn de staf en faciliteiten verder versterkt. En is de selectie doorgebouwd. Daarin maken we afspraken omtrent samenwerking. Ten aanzien van die afspraken is het teleurstellend gebleken."

Ontslag overwogen keuze
Maas geeft aan dat er handvaten en richtlijnen zijn opgesteld waar NAC als club voor staat in de omgang met elkaar. "Incidenten als die er zijn met spelers proberen we te evalueren, kijken hoe je dat beter kunt doen en proberen we te voorkomen. Uiteindelijk was het toch van structurele aard. We zijn nu vijf wedstrijden ver. Dat lijkt kort, maar het clubbelang is dermate groot dat we rust en stabiliteit proberen te creëren vanuit die functie."

Het ontslag van Hyballa is volgens Maas een beslissing genomen in het belang van NAC. "Jazeker. Aan de ene kant kan ik me goed voorstellen dat supporters denken: het is snel onrustig. Maar het is juist gedaan vanuit de gedachte om het stabieler te maken. Deze keuze is snel, maar wel overwogen."

Meer nieuws

Einde in zicht voor Ten Hag? 'Manager is 50 procent van de kleedkamer kwijt'
4
Naar Internazionale vs Bologna? Koop kaarten vanaf 28 euro in de ticketshop!
0
Voetbalzone is op zoek naar nieuwe stagiairs! (hbo+)
0
VZ Team van de Week: Boscagli en Saibari worden vergezeld door één Ajax-speler
23
Rondo: 'Ajax zal zich achter de oren krabben, ze hadden hem moeten halen'
7
Derksen kijkt naar Steven Berghuis en zegt: 'Ik zie het aan zijn hoofd'
17

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties