Napoli imponeert ook tegen Cagliari en blijft foutloos in Serie A

Napoli begon uitstekend aan de thuiswedstrijd en kwam al in de elfde minuut op voorsprong. Een diepe bal van André-Frank Zambo Anguissa werd op waarde geschat door Piotr Zielinski, die snel genoeg was om de bal binnen te houden. Hij gaf vanaf de rechterkant voor op Victor Osimhen, die raak schoot bij de eerste paal en tekende voor zijn vierde Serie A-doelpunt van dit seizoen.

Vanaf dat moment speelde Napoli een gewonnen wedstrijd. Cagliari, waar Kevin Strootman en ex-Ajacied Razvan Marin in de basis stonden, kon in aanvallend opzicht weinig uitrichten tegen de thuisploeg. Het team van Walter Mazzarri kreeg tien minuten na rust de 2-0 te verwerken. Diego Godín maaide Osimhen onderuit in het strafschopgebied en scheidsrechter Marco Piccinini kon niet anders dan de bal op de stip leggen. Vanaf elf meter maakte Lorenzo Insigne geen fout.

In de minuten die volgden bleef Napoli simpel overeind. Cagliari meldde zich slechts sporadisch in het vijandelijke strafschopgebied, maar wist geen grote kansen te creëren. Voor Napoli kan het vizier na zondag op de wedstrijd van donderdag. In de Europa League neemt de koploper van de Serie A het dan op tegen Spartak Moskou. De ploeg van Spalletti begon het Europese clubtoernooi met een 1-1 gelijkspel tegen Leicester City.