Napoli komt ver in blessuretijd met schrik vrij, Stekelenburg morst

Napoli - Cagliari 3-2
Napoli kan in theorie nog kampioen van Italië worden, maar dan moeten de Zuid-Italianen wel alles winnen en hopen op flink wat misstappen van Juventus. Aan die eerste voorwaarde werd zondag in ieder geval voldaan, al was het kantje boord. Tegen de verhouding in kwam de thuisploeg na achttien minuten spelen op achterstand door toedoen van Víctor Ibarbo. De Colombiaan profiteerde van slordig uitverdedigen van Édinson Cavani, die zijn defensie te hulp wilde schieten. Napoli had het nadien lastig met de stugge middenmoter. De ploeg had moeite om openingen te vinden in de hechte afweer van de bezoekers en de 1-1, even na rust, viel dan ook uit een standaardsituatie.

Davide Astori werkte de vrije trap van i Partenopei onfortuinlijk in zijn eigen doel, al leek die treffer afgekeurd te gaan worden. Cavani stond inderdaad buitenspel, maar bemoeide zich niet met de bal, waardoor de 1-1 alsnog werd toegekend. Een kleine twintig minuten later was de sterspeler zelf succesvol: zijn eenvoudige intikker betekende de 2-1 voorsprong voor de thuisploeg. Daarmee leek het duel gespeeld, maar Cagliari gaf zich niet gewonnen en kwam knap terug. Invaller Marco Sau tekende met een heerlijke actie en dito goal voor de 2-2. Dat leek ook de eindstand te worden, maar in de absolute slotfase bepaalde Insigne anders. De invaller kroonde zich met een van richting veranderd schot tot held van de middag.

AS Roma - Pescara 1-1
Het vertrouwen van AS Roma moet groot geweest zijn na de bekerzege op Internazionale van afgelopen week, maar hekkensluiter Pescara bleek een lastigere opgave dan gedacht. Na veertien minuten openden de bezoekers uit de Abruzzen de score. Stekelenburg werkte een inzet van Emmanuel Cascione weg, waarna de bal in de voeten belandde van Gianluca Caprari, die doeltreffend uithaalde. I Giallorossi gingen vervolgens met man en macht op zoek naar de gelijkmaker en kregen loon naar werken: zes minuten na rust tekende Mattia Destro voor de 1-1. Ondanks tal van kansen en uitstekende mogelijkheden op meer, bleek dat ook de laatste treffer van de middag. AS Roma is daardoor buiten de top vijf gevallen.

Internazionale - Parma 1-0
Inter mocht zich gelukkig prijzen met een doelpuntloze ruststand. Parma had de laatste zes visites aan het Giuseppe Meazza verloren en was niet van plan om weer onderuit te gaan. Een heerlijke krul van Jaime Valdés ging tegen het aluminium en verder was het aan Samir Handanovic te danken dat de bezoekers niet met een of meer doelpunten voorsprong de rust haalden. Gianluca Sansone, Marco Parolo en Yohan Benalouane kregen het leer niet achter de doelman van de Milanezen.

Parma mocht zich op zijn beurt gelukkig prijzen dat Ezequiel Schelotto voor rust enkele opgelegde kansen miste. Na rust zochten beide ploegen wederom naar de belangrijke openingstreffer, maar men blonk uit in het missen van kansen: Schelotto en Rocchi namens Inter en Amauri, Sansone en Jonathan Biabiany namens het bezoek. Laatstgenoemde zag hoe Handanovic zijn poging met het gezicht keerde. Rocchi sloeg in de 83e minuut toe, maar het was veelzeggend hoe de bal achter Antonio Mirante ging. De aanvaller schoot het leer met rechts tegen zijn linkervoet, waardoor de doelman op het verkeerde been werd gezet: 1-0.