Napoli krijgt pak slaag en haakt af in titelstrijd, AS Roma gestaakt

Atalanta - Napoli 3-0
Napoli heeft het altijd lastig in Bergamo: van de laatste tien ontmoetingen wisten i Partenopei er slechts twee te winnen. Omdat trainer Benítez het moest doen zonder Valon Behrami, Juan Camilo Zúñiga en Giandomenico Mesto en omdat Gonzalo Higuaín en Marek Hamsík ook nog eens rust kregen, zag de opstelling van Napoli er anders uit dan anders. Het kwam het spel van de hoogvlieger absoluut niet ten goede. Ex-PSV'er Dries Mertens was in de eerste helft nog een keer gevaarlijk, maar hij profiteerde niet van een slechte terugspeelbal van Giulio Migliaccio. Verder claimde Napoli in de eerste helft vooral strafschoppen, maar Goran Pandev had de scheidsrechter niet op zijn hand.

Na de onderbreking zou het de wedstrijd worden van Germán Denis. De man die tussen 2008 en 2010 nog onder contract stond bij Napoli tekende vlak na de onderbreking voor de openingstreffer, na ruim een uur werkte hij ook de 2-0 binnen. Even nadat Mertens tevergeefs om een strafschop had geroepen was het over en sluiten voor de bezoekers, omdat Maxi Moralez de 3-0 op het bord zette. Napoli lijkt door de nederlaag definitief af te haken in de titelstrijd.

AS Roma - Parma gestaakt
Het was het hele weekeinde al noodweer in Rome, maar scheidsrechter Andrea De Marco floot toch voor het beginsignaal bij de wedstrijd tussen AS Roma en Parma. Het bleef echter hard regenen en al in de eerste minuten bleek dat goed voetbal op het kletsnatte veld onmogelijk was. Na elf minuten legde De Marco de wedstrijd stil, pakte hij de bal ter hand en bekeek hij of het ding nog wilde stuiteren. Na inmenging van officials langs de zijlijn zochten de ploegen (met Kevin Strootman als basisspeler bij de Romeinen) de kleedkamers op. Men probeerde het later nog heel even. Toen bleek dat de situatie niet was verbeterd stopte De Marco zijn fluit definitief in zijn broekzak en dirigeerde hij iedereen richting de nazit. De krachtmeting tussen de nummer twee en de nummer zeven van de Serie A zal op een andere dag uitgespeeld moeten worden.