Napoli loopt tegen eerste nederlaag aan; Hateboer en De Roon onderuit

Sampdoria - Napoli 3-0
Napoli was voorafgaand aan het duel in Genua nog zonder puntverlies in de Serie A, maar keek al snel tegen een achterstand aan. Grégoire Defrel was het eindstation van een razendsnel uitgevoerde counter van Sampdoria. De Fransman schoot na elf minuten spelen op aangeven van Riccardo Saponara hard raak: 1-0. Na een half uur spelen was Defrel andermaal trefzeker. Een voorzet van Bartosz Bereszynski kon in het strafschopgebied worden aangenomen door Quagliarella, die Defrel vervolgens een niet te missen kans bood. Een kwartier voor tijd gooide Sampdoria het duel definitief in het slot. Bereszynski bediende Quagliarella, die de bal met de hak op wonderlijke wijze achter Napoli-doelman David Ospina plaatste en de eindstand zo op 3-0 bepaalde.

Atalanta - Cagliari 0-1
Na de uitschakeling in de vierde voorronde van de Europa League tegen FC Kopenhagen moest Atalanta zich in eigen huis zien te revancheren tegen Cagliari. Met De Roon en Hateboer in de basiself kreeg de thuisploeg in de eerste helft mogelijkheden, maar het was Cagliari dat op slag van rust op voorsprong kwam. Een vrije trap van Nicolò Barella vanaf de zijkant van het veld verdween achter Atalanta-doelman Etrit Berisha. Via Mario Pasalic en Duvan Zapata kreeg Atalanta weliswaar mogelijkheden op de gelijkmaker, maar in de 0-1 stand kwam in de tweede helft geen verandering meer.

Lazio - Frosinone 1-0
Voor Lazio begon het seizoen in de Serie A met twee nederlagen: tegen Napoli (1-2) en Juventus (2-0). Om die reden moesten tegen Frosinone in eigen huis de eerste punten van de jaargang gepakt worden. Lazio leek al snel op voorsprong te komen, maar een treffer van Sergej Milinkovic-Savic werd geannuleerd na tussenkomst van de VAR. Ook mogelijkheden voor Marco Parolo en Ciro Immobile leverden in de eerste helft nog niet de gewenste voorsprong op. Vlak na rust bracht Luis Alberto Lazio op voorsprong, nadat hij de bal voor de voeten kreeg in het strafschopgebied. Het bleek uiteindelijk de enige treffer van het duel tussen Lazio en Frosinone te zijn.