Napoli stapt teleurgesteld van het veld af, Breeveld verslaat Misidjan

Napoli - Athletic Club 1-1
De ploeg van Benitez domineerde in de openingsfase, maar verloor aan kracht naarmate de eerste helft vorderde. Athletic gebruikte de laatste minuten voor de onderbreking om meer druk op de defensie van Napoli te zetten en met resultaat. In de 41e minuut kwam Óscar de Marcos goed door op rechts en zag hij Muniain niet over het hoofd. De aanvaller verschalkte Rafael Cabral met een laag schot: 0-1. Napoli kwam niet verder dan twee pogingen in de eerste zeven minuten. Marek Hamsik kopte over het doel van Gorka Iraizoz, die daarna ook zijn doel schoon hield toen hij oog in oog met Lorenzo Insigne kwam te staan. De ploeg van Benitez had voor de 0-1 nog geluk dat Aymeric Laporte niet raak kopte.

Het begin van de tweede helft mocht er zijn. Een door Aritz Aduriz veranderde inzet van Mikel Rico ging maar net naast, terwijl Napoli probeerde om de tussenstand te nivelleren. Bijna twintig minuten voor tijd schoot Higuain de thuisploeg op gelijke hoogte. Na een goede individuele actie verschalkte hij Iraizoz met een geplaatste inzet in de verre hoek: 1-1. José Maria Callejón had luttele minuten later een goede kans om voor de 2-1 te zorgen, maar hij faalde oog in oog met Iraizoz. Napoli verhoogde de druk op de bezoekers, maar liet na om met een groter verschil te winnen. Michu had niet zijn avond en een harde inzet van de actieve Dries Mertens, die net als de Spanjaard was ingevallen, had een beter lot verdiend. Iraizoz stond daarna ook niet toe dat Higuain voorbereidend werk van Mertens afrondde.

Red Bull Salzburg - Malmö FF 2-1
De eerste helft mocht er absoluut zijn, met een beter Red Bull Salzburg maar ook een moedig en offensief Malmö FF. De bezoekers, met Markus Rosenberg in de gelederen, hadden kansen om op 0-1 te komen, maar de minimale voorsprong van die Rote Bullen in de rust was volledig verdiend. Jonathan Soriano trof het aluminium na een hoekschop, maar Franz Schiemer zorgde er alsnog voor dat de 1-0 op het scorebord verscheen. Voor Soriano was het eerste bedrijf er een om snel te vergeten. De topschutter trof tot aan de rust nog de paal en de lat.

Na de onderbreking zocht Red Bull Salzburg nadrukkelijk naar een tweede doelpunt. De pogingen van Marcel Sabitzer en Andreas Ulmer sorteerden geen effect, maar na tien minuten pikte Soriano alsnog zijn doelpunt mee. De vrije trap van de Spanjaard raakte weer het aluminium, maar ditmaal ging het leer wel achter Robin Olsen: 2-0. Het duel schommelde daarna op en neer, met kansen voor Emil Forsberg, Rosenberg, Soriano en Sabitzer. Kevin Kampl had in het laatste kwartier pech dat hij Olsen wel passeerde, maar het leer niet achter een van de verdedigers kreeg. In de slotminuten kreeg Malmö uit het niets het o zo belangrijke uitdoelpunt: Forsberg stond op de juiste plaats om een rebound binnen te werken en daarmee de Zweden een betere uitgangspositie voor de return te geven.

Steaua Boekarest - Ludogorets 1-0
Voor de neutrale toeschouwer niet de meest geweldige eerste helft. Geen van beide ploegen slaagde erin om de wedstrijd te domineren. Ludogorets probeerde het snelle en agressieve spel van Steaua te vertragen. Na ruim een half uur had de thuisploeg de beste kans om op 1-0 te komen. Yordan Minev maakte een overtreding in het strafschopgebied, waarna Alexandru Chipciu achter de bal ging staan. Vladislav Stojanov keerde de elfmetertrap op uitstekende wijze. In de extra tijd werd Chipciu in het strafschopgebied in schotgelegenheid gebracht, maar de doelman stond opnieuw in de weg.

Enkele minuten na rust stond Giedrius Arlauskis een doelpunt van de bezoekers uit Bulgarije in de weg. De doelman van Steaua reageerde goed op een inzet van Mihail Aleksandrov. Steaua, met Nicandro Breeveld en voormalig Utrecht-speler Lucian Sânmartean als basiskrachten, probeerde de thuiswedstrijd in zijn voordeel te beslissen, maar Stojanov verleende ook in de tweede helft geen medewerking. Twee minuten voor tijd was het alsnog raak. Na een pass van Gabriel Iancu was het Chipciu die het leer hoog in het doel schoot: 1-0. Bij de bezoekers stond Virgil Misidjan in de basis.