Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Nations League-finale: loting, speeldata en mogelijke tegenstanders Oranje

Laatste update:

De UEFA Nations League-finales vinden plaats in juni 2019. De deelnemers zijn de nummers één van de vier groepen in Divisie A: Portugal, Engeland, Zwitserland en Nederland.

Wanneer is de loting?

De loting voor de eindronde van de Nations League vindt plaats op maandag 3 december om 14.30 uur in Dublin. De finales worden gespeeld van 5 tot en met 9 juni. Hoe laat de wedstrijden beginnen is vooralsnog niet bekend.

5 juni: halve finale 1
6 juni: halve finale 2
9 juni: duel om de derde plaats
9 juni: finale

Waar zijn de finales?

Polen, Italië en Portugal hebben zich kandidaat gesteld om de finales van de Nations League te organiseren. Omdat die drie landen bij elkaar zaten in de groepsfase van de Nations League, heeft de UEFA ervoor gekozen om de wedstrijden af te laten werken in het land dat de poule zou winnen. Portugal is de winnaar en zal in juni 2019 het gastland zijn voor de finales van het toernooi. De wedstrijden worden naar alle waarschijnlijkheid in het Estádio do Dragão van FC Porto en het Estádio D. Afonso Henriques van Vitória Guimarães gespeeld.

Wat krijgt de winnaar?

Behalve de trofee van 71 centimeter hoog, ontvangt de winnaar van de Nations League een bonus. Voor deelname aan het toernooi kregen alle landen uit Divisie A, waaronder Nederland, een startpremie van 2,25 miljoen euro. De eerste plaats in de groepsfase is goed voor nog eens 2,25 miljoen euro. Als het Nederlands elftal in juni de finale wint, dan ontvangt de KNVB zes miljoen euro. Zodoende kan Nederland een totaalbedrag van 10,5 miljoen euro opstrijken.

Plaatst Oranje zich voor het EK bij winst van de Nations League?

Nee. De winnaar van de finaleronde van de Nations League wint alleen de trofee en bonus. Als Nederland er via de EK-kwalificatieserie niet in slaagt om zich te plaatsen voor het EK, dan krijgt het in maart 2020 via de play-offs de kans om zich alsnog te plaatsen voor EURO 2020. Oranje strijdt dan met de vier beste landen uit Divisie A, die zich dan nog niet hebben geplaatst voor het EK, om één toegangsbewijs voor het Europese eindtoernooi.

Denk jij dat Nederland de Nations League gaat winnen?

Meer nieuws

Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
22
Man United heeft twee spelers op het oog als partner van Lisandro Martínez
5
The Athletic heeft nog voor zijn komst naar Liverpool mooi nieuws voor Arne Slot
10
Thiago Silva zegt Chelsea definitief gedag in hartverwarmende afscheidsvideo
11
VZ Kort: SC Cambuur laat supporters thuis voor uitduel in Kerkrade
77
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
18

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties