Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

NEC claimt plek zes na ruime zege in Alkmaarse mist

Laatste update:

AZ had het betere van het spel in de openingsfase en zocht nadrukkelijk naar een vroege treffer. Mounir El Hamdaoui, die zijn rentree in het Alkmaarse shirt vierde, leek na twintig minuten de score te kunnen openen. De spits kreeg de bal pardoes voor zijn voeten, maar hij stuitte van dichtbij op NEC-goalie Benjamin Kirsten. Het waren vervolgens de gasten die genadeloos toesloegen. Marcel Ritzmaier misleidde de AZ-muur bij een vrije trap op de rand van de zestien, waarna Limbombe de bal op schitterende wijze in het kruis joeg.

De thuisploeg vloog daarop vol in de aanval en kreeg nu wel loon naar werken. Markus Henriksen kwam vanaf de linkerkant iets naar binnen en mikte de bal fraai in de verre hoek: 1-1. Ook die stand was echter geen lang leven beschoren, want nog geen minuut later nam NEC wederom de leiding. Ritzmaier vond met zijn voorzet de meegelopen Christian Santos, die niet aarzelde en de bal direct op de slof nam. Doelman Gino Coutinho wist zich daarmee op waarde geklopt.

AZ ging na rust, inmiddels met oranje bal vanwege het slechte zicht, met man en macht op zoek naar een nieuwe gelijkmaker, maar liep zichzelf voorbij en kreeg vrijwel meteen de rekening gepresenteerd. Lucas Woudenberg ging zelf de combinatie aan, ontving de bal terug, stormde de zestien in en gaf Coutinho met een hard schot voor de derde keer het nakijken. De goede bedoelingen van de thuisploeg konden daarmee al vroeg in de tweede helft de prullenmand in.

Niet veel later was het definitief gedaan met de spanning in Alkmaar, waar de mist het schouwspel voor steeds meer toeschouwers nagenoeg niet te volgen maakte. Limbombe kon zo doorlopen op de linkervleugel en schoot door de benen van Coutinho raak. De eerste thuisfans verlieten daarna het stadion en kregen dus niet mee dat Markus Henriksen er met nog 24 minuten op de klok 2-4 van maakte. De Noor kopte raak uit een rebound na een schot van Jeffrey Gouweleeuw. Tot een aansluitingstreffer kwam het echter niet meer.

-

Meer nieuws

De EK-selectie van Italië: dit zijn de spelers die kans maken
1
Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
91
Sneijder loopt helemaal leeg: 'Real-onwaardig, hij kan echt niet op dit niveau'
10
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
5
Ipswich Town met één been in de Premier League na overwinning op Coventry City
6
Bayern en Real houden elkaar in evenwicht in heerlijk voetbalgevecht
125

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties