NEC draagt rode lantaarn weer over na moeizame exercitie tegen FC Utrecht

Het was aan de thuisploeg af te zien dat de druk bijzonder groot is. Alhoewel het elftal van Anton Janssen goed begon, nam FC Utrecht snel het initiatief over. Dat leidde na een kwartier spelen tot de eerste serieuze mogelijkheid van de wedstrijd: Tommy Oar mocht ongehinderd zijn gang gaan in de zestien, maar mikte vervolgens over. Zeven minuten later was het alsnog raak: een vrije trap belandde op het hoofd van Dave Bulthuis, die de verrassende basisklant Gentenaar het nakijken gaf. NEC toonde echter veerkracht en kopieerde de treffer van FC Utrecht. Michael Higdon promoveerde een vrije trap van Ryan Koolwijk tot treffer.

De Nijmegenaren kregen na die 1-1 meer vertrouwen en probeerde via een aantal opportunistische pogingen een voorsprong te forceren. Christoph Hemlein was daarbij het nadrukkelijkst in beeld: de Duitser schoot eerst rakelings over en werd vervolgens hard getorpedeerd door Mark van der Maarel, die van geluk mocht spreken dat hij bleef staan. Nadat Hemlein wederom een kans miste, was het FC Utrecht dat op slag van rust tegen de verhouding in opnieuw de leiding greep. Jens Toornstra leek voor te willen zetten, maar zag zijn inzet zonder tussenkomen van medespelers of tegenstanders in één keer in het doel belanden.

NEC gaf de moed echter niet op en ging na rust door waar het gebleven was. Erg vernuftig was het allemaal niet wat de thuisploeg liet zien, maar na een kwartier spelen in de tweede helft viel wel de terechte gelijkmaker. Goed doorzetten van Hemlein bracht de bal tot bij Jakob Jantscher, die niet twijfelde en de spanning weer volledig terugbracht in de wedstrijd. NEC bleef daarna vechten en zoeken naar die o zo belangrijke derde treffer, maar liep zich stuk of de defensie van FC Utrecht.

De bezoekers waren zelfs nog het dichtst in de buurt van de winnende: Steve De Ridder wilde echter het duel aangaan met Gentenaar en ging daarbij tegen het gras. Scheidsechter Eric Braamhaar wuifde het voorval echter weg en besloot gewoon door te laten spelen. Gescoord werd er nadien niet meer en dat is voor beide teams slecht nieuws: NEC blijft in direct degradatiegevaar, terwijl FC Utrecht ook nog allesbehalve veilig is.