NEC en Roda JC maken geen fout, Limburgse derby zonder winnaar

NEC - MVV 4-1
Een rake poeier van afstand Bryan Smeets bezorgde MVV een welkome voorsprong. NEC drong meer aan, mocht van de bezoekers het initiatief nemen en nivelleerde de tussenstand na 25 minuten. Met een krullend schot nam Christian Santos de 1-1 voor zijn rekening. Tot meer was de ploeg van Ruud Brood tot aan de rust niet in staat: veel balbezit, weinig kansen. Na de rust trok de thuisploeg het duel naar zich toe. Al na enkele minuten maakte Anthony Limbombe er 2-1 van en twintig minuten voor tijd was Santos weer trefzeker, na voorbereidend werk van Navarone Foor. Tom Daemen bepaalde de eindstand in Nijmegen: 4-1.

Roda JC Kerkrade - FC Den Bosch 3-1
Na 42 seconden liepen de bezoekers uit Den Bosch al achter de feiten aan. Het was Henk Dijkhuizen die de thuisploeg met een rake kopbal, uit een vrije trap van Marc Höcher, aan de 1-0 hielp. Roda creëerde daarna kans na kans, maar kwam voor rust niet verder dan nog een goal van Dijkhuizen, dit keer op aangeven van Guy Ramos: 2-0. FC Den Bosch was daarentegen niet één keer gevaarlijk en daar kwam na rust niet veel verandering in.

De aansluitingstreffer, in de 73e minuut, viel vanuit het niets. Na een schot van Barry Maguire op de paal was de rebound voor invaller Alexander Mols: 2-1. Een schot van Maguire in de slotminuten ging tegen de lat. Het was uiteindelijk Nathan Rutjes die de eindstand bepaalde, Wiljan Pluim schoot van eigen helft op een leeg doel omdat Kees Heemskerk mee naar voren was gegaan. Rutjes werkte de bal over de lijn.

VVV-Venlo - Fortuna Sittard 0-0
De eerste helft leverde weliswaar geen enkel doelpunt op, maar kansen waren er zeker wel. Zo werd een inzet van Melvin Platje in de twintigste minuut van de lijn gehaald. De aanvaller zorgde voor het meeste gevaar bij de Venlonaren, terwijl Fortuna Sittard naliet om diverse tegenaanvallen doeltreffend af te ronden. In het merendeel van de tweede helft stond Fortuna met de rug naar de muur. Ferhat Kaya hield VVV echter enkele malen op de been en zodoende eindigde de derby onbeslist, maar wel met een morele winnaar: Fortuna.