NEC gaat Feyenoord en Ajax voorbij na zinderende avond

Als teams in het 'linkerrijtje' van de Eredivisie deden NEC en Heracles hun best de goede periode waarin zij verkeren door te zetten. De fans in De Goffert werden op hun wenken bediend en zagen twee aanvallend ingestelde teams, die weinig voor elkaar onder deden in de eerste helft. Remko Pasveer moest al vroeg een schot van Melvin Platje keren en vlot daarop ging een kopbal van Rens van Eijden maar net over het Heracles-doel. De bezoekers stelden er een afgekeurd doelpunt van Armenteros tegenover. De Zweedse spits het doel met een acrobatische omhaal.

Hij maakte daarbij echter een overtreding en dus ging het feest voor Armenteros niet door. Halverwege de eerste helft sloeg NEC vervolgens toe: bij een hoekschop van George vanaf rechts liep Ricky ten Voorde goed weg van Ben Rienstra bij de tweede paal en kopte hij succesvol naar de grond en in het doel. Heracles liet kansen op de 1-1 liggen: Luis Pedro schoot twee keer net voorlangs het doel van Gábor Babos en Armenteros moest zijn meerdere erkennen in de keeper, met een schot van dichtbij. NEC wachtte rustig op meer goede mogelijkheden en had vroeg in de tweede helft, al binnen twintig seconden zelfs, op 2-0 moeten komen.

Platje benutte een voorzet van George echter niet en liet Heracles zodoende in leven. En, zoals de oude voetbalwet luidt, was het vervolgens raak aan de overkant. Lerin Duarte passte keurig in op de weggesprongen Armenteros en hij werkte de bal simpel langs Babos voor de gelijkmaker. De aanvaller maakte er tien minuten later ook op mooie wijze 1-2 van: compleet vrijstaand kopte hij een pass van Willie Overtoom gedecideerd binnen in de verre hoek. NEC gaf de strijd zeker niet op na Armenteros' twee treffers en bleef door bikkelen om weer terug in de wedstrijd te komen.

De noeste arbeid werd twintig minuten voor tijd beloond: toen draaide George een vrije schop schitterend in de rechterhoek. Bijna viel ook direct de 3-2 van Sören Rieks, maar hij kopte voorlangs. Het gevecht hield echter niet op en Ten Voorde, die de tweede helft vrij anoniem speelde, verschalkte Pasveer met binnenkant voet na een pass van Rieks en zorgde zo toch nog voor NEC's derde. De keeper voorkwam nóg een goal van Ten Voorde en Babos verrichtte ook tweemaal reddend werk aan de overkant.