Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

NEC is de grote broer van Vitesse, niet andersom

Laatste update:

Een rivaliteit als geen andere is die tussen NEC en Vitesse. Dé derby van de lage landen is er een die de gemoederen tweemaal per jaar bezig houdt in de Keizerstad, maar natuurlijk ook in Arnhem. Wekenlang wordt toegeleefd naar het moment, het moment dat de kelen schor zijn van het zingen, het moment waarop de spreekwoordelijke pannen van het dak gaan en het moment waarop de climax bereikt is door onevenwichtige stand op het scorebord. Hoe mooi was de overwinning in 2006, waarin Youssef El-Akchaoui in de derde minuut van de blessuretijd de overwinning binnenhaalde middels een feilloos ingeschoten strafschop. Wellicht was de wedstrijd in 2001 waarin Vitesse van de mat werd getikt met 4-1 zelfs mooier.

Er komt spontaan een gevoel van gepaste trotsheid in me naar boven. Maar deze trotsheid is niet de drijfveer voor deze column. Maar wat heeft me dan aan gezet tot het schrijven van dit artikel? Ik irriteer me lichtelijk aan de hoogmoed van Vitesse supporters op Voetbalzone. De maat is vol! Een voorbeeld van de hoogmoed is de veel voorkomende opmerking : 'Vitesse is de grote broer van NEC.' Maar waar baseren de betreffende personen dit op? Het is een niet meer dan een provocerende opmerking die gebaseerd is op gebakken lucht.

In de onderlinge competitie duels is NEC Vitesse de baas in de afgelopen tien seizoenen. In de seizoenen 2000/01, 02/03, 03/04, 05/06, 06/07, 08/09 en natuurlijk het huidige seizoen 09/10, haalt NEC vier punten uit de onderlinge duels en Vitesse slechts één. In de overige jaren wordt door allebei gewonnen, slechts eenmaal is de club uit Arnhem de bovenliggende partij. Hieruit kunnen je de simpele conclusie trekken dat er geen sprake van is dat Vitesse de grote broer van NEC zou zijn. Ook in de eindstand van de afgelopen tien jaar is NEC de bovenliggende partij: zes van de tien keer eindigt NEC boven Vitesse.

Ook wanneer we de gehele historie bekijken kan er geen spraken zijn van 'grote broer situatie' zoals die geschetst wordt door Vitesse supporters. NEC staat namelijk hoger dan Vitesse op de eeuwige Eredivisie ranglijst.

De strijd wordt gevochten op het veld, daar is NEC toch echt de bovenliggende partij. Daarnaast is het Gelredome al jaren onderbevolkt, de bezoekersaantallen dalen keer op keer, in tegenstelling tot NEC met haar uitverkochte huis en haar uitbreidingsplannen. De begroting van Vitesse is de laatste jaren gedaald en die van NEC zit in de lift. De provincie Gelderland heeft veel geld in Vitesse gepompt, zonder haar steun was Vitesse al failliet geweest (zie de aanvraag tot surseance van betalingen) of verder afgedaald. NEC heeft in al die jaren nog geen cent gezien van de provincie, wij redden ons klaarblijkelijk wel zonder die provinciale steun.

Naar mijn mening heeft er een nette verwoording plaatsgevonden in dit artikel, ik ben niet provocerend uit de hoek gekomen, slechts de feiten zijn opgesomd. Ik hoop dat er netjes gereageerd gaat worden op dit verhaal. Wanneer jij, als bijvoorbeeld Vitessenaar, denkt dat ik fout zit, brengt het dan zorgvuldig en netjes onder woorden en dan kunnen we de gezonde dialoog aangaan. Ter afsluiting zou ik er een oud gezegde in willen brengen: 'Hoogmoed komt voor de val.' Jullie zijn dus gewaarschuwd.

NEC

Meer nieuws

PSV distantieert zich van beschuldigend statement Noa Lang
23
Joey Kooij duikt op bij Eredivisie-duel: 'Kan toch niet waar zijn?'
12
Vitesse-overname Parry definitief van de baan na uitspraak beroepscommissie
9
Besiktas kan seizoen kleur geven met eerste bekerfinale sinds 2020/21
3
Jeremain Lens kondigt live op televisie het einde van zijn carrière aan
11
Schalke 04 handhaaft zich middels klinkende zege in de 2. Bundesliga
14

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties